ΓΔ: 2560.34 0.91% Τζίρος: 296.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:04
Έκρηξη στην Υεμένη

Οι Χούθι ανακοινώνουν νέα επίθεση κατά του Ισραήλ από την Υεμένη

Οι Χούθι ανακοίνωσαν νέα επίθεση κατά του Ισραήλ, σε συνεργασία με το Ιράν και την Χεζμπολάχ, χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ και drones εναντίον κρίσιμων στρατιωτικών θέσεων του Ισραήλ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν νέα επίθεση εναντίον του Ισραήλ, σε συνεργασία με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, εντείνοντας την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με δήλωση του στρατιωτικού εκπροσώπου των Χούθι, Γιαχία Σαρί, «η οργάνωση, σε συνεργασία με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (...) και την ισλαμική αντίσταση στον Λίβανο, εξαπέλυσε ομοβροντία πυραύλων κρουζ και drones που στόχευαν πολλές κρίσιμης σημασίας στρατιωτικές και στρατηγικές τοποθεσίες που ανήκουν στον ισραηλινό εχθρό».

Οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, συμμετέχουν στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής από τις 28 Μαρτίου, υποστηρίζοντας τον σύμμαχό τους, το Ιράν.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου 2023, οι αντάρτες έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, δηλώνοντας ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Εξοντώσαμε οπλισμένο τρομοκράτη στον νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στο νότιο Λίβανο, σε εχθροπραξίες με τη Χεζμπολά, σκότωσε ένοπλο άνδρα που κινείτο εντός της ζώνης ασφαλείας στο Ματζντάλ Ζουν, χωρίς να διευκρινίσει αν ανήκε στη Χεζμπολά.
Σημαία Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Πάνω από 600.000 εκτοπισμένοι επέστρεψαν μετά την εκεχειρία

Πάνω από 600.000 εκτοπισμένοι Λιβανέζοι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά την εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Οι συγκρούσεις προκάλεσαν πάνω από 4.300 νεκρούς και οδήγησαν σε εκτόπιση πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπων.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση: Οι Ισραηλινοί βλέπουν το Ιράν νικητή στον πόλεμο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, το 92% των Ισραηλινών πιστεύει πως το Ιράν βγήκε ενισχυμένο από τον πόλεμο, ενώ το 83% θεωρεί ότι η ασφάλεια του Ισραήλ μειώθηκε, παρά τη στήριξη στις ενέργειες στον Λίβανο.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κατηγορίες κατά Ισραήλ για επιδίωξη διαρκούς πολέμου στον Λίβανο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια διαρκούς πολέμου, μετά τη δήλωση του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ πως «όλος ο Λίβανος πρέπει να καεί». Ο Αραγτσί χαρακτήρισε τις δηλώσεις γενοκτονικές και απειλή για όλη την ανθρωπότητα.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ανεξάρτητες από ΗΠΑ-Ιράν οι συνομιλίες με Ισραήλ, λέει ο Αούν

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ είναι ανεξάρτητες από τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου, παρά τις αλλαγές που επιφέρει η συμφωνία στο μέτωπο του Λιβάνου.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Τερματισμός του πολέμου στον Λίβανο βασικό θέμα στη συμφωνία με ΗΠΑ

Ο Αμπάς Αραγτσί τόνισε πως η λήξη του πολέμου στον Λίβανο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ πρέπει να γίνει βάσει του συμφωνημένου πρωτοκόλλου με τις ΗΠΑ. Επισήμανε ότι η παύση συγκρούσεων αφορά και τις δύο πλευρές της συμφωνίας.