ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επίθεση στη Βηρυτό

Λίβανος: Απαγόρευση όπλων σε μη κρατικές ομάδες στη Βηρυτό από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση Λιβάνου απαγόρευσε τα όπλα σε μη κρατικές οργανώσεις στη Βηρυτό, ζητώντας από τον στρατό να ελέγχει την περιοχή μετά τα πλήγματα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ. Όπλα επιτρέπονται μόνο σε νόμιμες δυνάμεις.

Η κυβέρνηση του Λιβάνου ανακοίνωσε την απαγόρευση της κατοχής όπλων από μη κρατικές οργανώσεις στη Βηρυτό, μία ημέρα μετά τα φονικά πλήγματα του ισραηλινού στρατού στην πρωτεύουσα, ο οποίος υποστήριξε ότι στόχευσε τη φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαλάμ, η απόφαση ελήφθη «για την ασφάλεια των πολιτών», με την κυβέρνηση να ζητεί από τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας να επεκτείνουν άμεσα τον έλεγχο του κράτους στη Βηρυτό και να περιορίσουν την κατοχή όπλων αποκλειστικά στις νόμιμες δυνάμεις.

Η Χεζμπολάχ παραμένει η μοναδική οργάνωση που διατήρησε τον οπλισμό της μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στη νέα κυβερνητική απόφαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο μετά τη συμφωνία εκεχειρίας

Ισραηλινός βομβαρδισμός σημειώθηκε στη Σεζούντ του Νότιου Λιβάνου παρά αναφορές για κατάπαυση πυρός με τη Χεζμπολάχ. Αναφέρθηκαν πτήσεις drones και πυρά πυροβολικού στην περιοχή. Από τις συγκρούσεις υπάρχουν τουλάχιστον 47 νεκροί.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 47 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις από χθες το βράδυ

Τουλάχιστον 47 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και 97 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο, όπως αναφέρει το λιβανικό υπουργείο Υγείας. Οι επιθέσεις έγιναν από τα μεσάνυχτα ως σήμερα.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Οι ισραηλινές επιθέσεις εμποδίζουν το τέλος του πολέμου λέει ο Αούν

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις που έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες αμάχων, τονίζοντας ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες για εκεχειρία στον Λίβανο μετά το ιρανοαμερικανικό μνημόνιο.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ διαμηνύει ετοιμότητα υπεράσπισης Λιβάνου απέναντι στο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ τόνισε ότι θα υπερασπιστεί τη γη και τον λαό του Λιβάνου με θάρρος απέναντι στο Ισραήλ, αρνούμενη παραβίαση της εκεχειρίας και αποδίδοντας ευθύνη για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Ισραήλ.