ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Διασώστης στη Νορβηγία
Διασώστης δίπλα σε ασθενοφόρα και πυροσβεστικό όχημα στη Νορβηγία, σε δρόμο πόλης.

Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και έφτασε οδηγώντας στη Σουηδία

Αναστάτωση στη Νορβηγία προκάλεσε 14χρονος που έκλεψε λεωφορείο δημόσιων συγκοινωνιών και το οδήγησε μόνος του περίπου 200 χιλιόμετρα έως τη Σουηδία.

Ένας 14χρονος προκάλεσε αναστάτωση στη Νορβηγία όταν έκλεψε λεωφορείο από εταιρεία δημόσιων συγκοινωνιών και το οδήγησε για περίπου 200 χιλιόμετρα μέχρι τη Σουηδία, σύμφωνα με ανακοίνωση της νορβηγικής αστυνομίας.

Η εταιρεία ενημέρωσε τις αρχές νωρίς το πρωί, μόλις αντιλήφθηκε την κλοπή, και κατάφερε να εντοπίσει το όχημα μέσω δορυφορικής τεχνολογίας στη γειτονική χώρα. Η σουηδική αστυνομία συνέλαβε τον ανήλικο κοντά στη νοτιοδυτική πόλη Γκέτεμποργκ.

Όπως έγινε γνωστό, Νορβηγοί αξιωματούχοι κοινωνικής πρόνοιας νέων βρίσκονται καθ' οδόν για να παραλάβουν τον 14χρονο, ενώ τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Ο αστυνομικός Ρούνε Ισάκσεν, που διεξάγει την έρευνα, δήλωσε στον νορβηγικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα NRK ότι ο έφηβος πραγματοποίησε μόνος του το ταξίδι, αφού έκλεψε το λεωφορείο από το Βέστμπι, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Όσλο.

Σε ανάλογο περιστατικό στη Γερμανία, ένας 15χρονος είχε κλέψει λεωφορείο για να μεταφέρει την κοπέλα του στο σχολείο, διανύοντας απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ

Δύο άνδρες, ηλικίας 46 και 34 ετών, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης και την Τροχαία Θεσσαλονίκης.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό και δύο τραυματίες στην Αθηνών - Σουνίου

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, όταν τρία ΙΧ συγκρούστηκαν. Ένας 56χρονος οδηγός τραυματίστηκε βαριά και κατέληξε στο νοσοκομείο, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν οι άλλοι δύο οδηγοί.
Τροχαία και φορτηγό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση ΕΛΑΣ για το θανατηφόρο τροχαίο με περιπολικό στην Αττική Οδό

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως σήμερα το μεσημέρι στην Αττική Οδό σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο, με εμπλοκή περιπολικού που βρισκόταν σταθμευμένο στη ΛΕΑ για βεβαίωση παράβασης σε φορτηγό.
Τροχαίο με μηχανή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αττική οδό με μοτοσικλετιστή

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην Αττική Οδό, κοντά στα διόδια Ανθούσας, όταν μηχανή προσέκρουσε σε αστυνομικό περιπολικό στη ΛΕΑ και στη συνέχεια σε φορτηγό, με αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού της.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Δράσεις Τροχαίας το πρώτο τετράμηνο του 2026

Σημαντική μείωση (61,9%) στα τροχαία ατυχήματα στα Χανιά το α' τετράμηνο 2026. Κανένα θανατηφόρο δεν σημειώθηκε, ενώ μειώθηκαν αισθητά και τα σοβαρά και ελαφρά ατυχήματα, χάρη στις δράσεις πρόληψης της Τροχαίας.