ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:04:29
Εικονίδια κοινωνικών δικτύων
Διαφορετικές εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως Facebook, Instagram, Twitter και Pinterest στην οθόνη κινητού.

YouTube έκλεισε ιρανικό κανάλι με βίντεο Τραμπ σε μορφή Lego

Η YouTube έκλεισε το κανάλι Explosive Media που συνδεόταν με το Ιράν, λόγω βίντεο με ήρωες Lego που σατίριζαν κυρίως τον Ντόναλντ Τραμπ με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Η πλατφόρμα YouTube προχώρησε στο κλείσιμο καναλιού που φέρεται να συνδέεται με το Ιράν και δημοσίευε βίντεο δημιουργημένα με τεχνητή νοημοσύνη, στα οποία πρωταγωνιστούσαν φιγούρες Lego και σατιριζόταν ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Από την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου, η Ισλαμική Δημοκρατία έχει εντείνει την προπαγανδιστική της δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, κυκλοφόρησαν βίντεο ανιμέισον με μορφές Lego, όπου εμφανίζονται ο Ντόναλντ Τραμπ, εκτοξεύσεις πυραύλων και μαχητικά αεροσκάφη.

Το κανάλι Explosive Media, που παρουσιαζόταν ως ανεξάρτητο αλλά θεωρείται από πολλούς ότι είχε δεσμούς με το Ιράν, γνώρισε μεγάλη απήχηση μετά το ξέσπασμα του πολέμου, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια θεάσεις.

«Κλείσαμε το κανάλι αυτό για παραβίαση των κανόνων μας σχετικά με τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα, τις παραπλανητικές πρακτικές και τις απάτες», δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η λειτουργία του καναλιού ανεστάλη στις 27 Μαρτίου, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Παρά το κλείσιμο, η Explosive Media συνεχίζει να παράγει βίντεο με αντιαμερικανικό περιεχόμενο, τα οποία δημοσιεύει σε άλλες πλατφόρμες όπως το X και το Telegram. Το Instagram, που ανήκει στη Meta, έκλεισε επίσης τον λογαριασμό της ομάδας, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αν και άλλος λογαριασμός με το ίδιο όνομα παρέμενε ενεργός.

Η Meta δεν σχολίασε το θέμα όταν κλήθηκε από το AFP. Το YouTube εκτιμά ότι το κλείσιμο του καναλιού δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο, καθώς τα βίντεο εξακολουθούν να διαμοιράζονται από άλλους χρήστες.

Το περιεχόμενο της Explosive Media, στην αγγλική γλώσσα, φαίνεται να απευθύνεται σε διεθνές κοινό εκτός Ιράν, όπου οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το X είναι προσβάσιμες μόνο μέσω VPN. Η ομάδα αρνείται κάθε σχέση με την ιρανική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τις σχετικές κατηγορίες «στρέβλωση» και συκοφάντηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα στήριζε κατάπαυση πυρός στον Λίβανο, λέει αξιωματούχος

Ανώτατος αξιωματούχος ανέφερε πως ο Τραμπ θα καλωσόριζε μια κατάπαυση πυρός στον Λίβανο, όμως αυτή δεν συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν. Δεν είναι κάτι που έχουν ζητήσει επίσημα οι ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζήτησα από τον Σι να μην δώσει όπλα στο Ιράν, 'ανοιχτά' τα Στενά

Ο Τραμπ αποκάλυψε σε συνέντευξη ότι ζήτησε με επιστολή από τον Σι Τζινπίνγκ να μην προμηθεύει η Κίνα όπλα στο Ιράν. Ο Σι του απάντησε γραπτώς ότι η χώρα του δεν στηρίζει την Τεχεράνη με εξοπλισμό.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν σκέφτομαι παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παρατείνει την εκεχειρία με το Ιράν, θεωρώντας πως δεν είναι απαραίτητο. "Θα ζήσετε δύο καταπληκτικές μέρες", ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ABC.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ίσως επανεκκινήσουμε συνομιλίες με Ιράν αυτή την εβδομάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν εντός της εβδομάδας στο Πακιστάν, ενώ Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν σε απευθείας διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον για το μεσανατολικό.