Φώτο: Shutterstock

Η μεγάλη επένδυση της Γερμανίας για το εμβόλιο του κορονοϊού

Μετοχές της εταιρείας βιοτεχνολογίας CureVac που είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για το εμβόλιο του κορονοϊού απέκτησε η γερμανική κυβέρνηση με μια επένδυση 300 εκατ. ευρώ.

Στον παγκόσμιο αγώνα για εμβόλιο κατά του κορoνοϊού, η γερμανική κυβέρνηση επενδύει 300 εκατομμύρια ευρώ και αποκτά μερίδιο στην εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac, που θεωρείται ως ένας από τους πρωτοπόρους στη διεθνή κούρσα για την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορονοϊό και το φθινόπωρο αναμένει τα πρώτα αποτελέσματα δοκιμών του εμβολίου, ώστε, αν όλα πάνε καλά, να έχει εγκριθεί στα μέσα του 2021.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ (CDU) και ο Ντίτμαρ Χοπ, συνιδρυτής της SAP, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Δευτέρα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα αποκτήσει το 23% των μετοχές της CureVac.

Με την επένδυσή της στην CureVac, η κυβέρνηση επενδύει για πρώτη φορά σε μια εταιρεία στον καινοτόμο τομέα της βιοτεχνολογίας. Η CureVac δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη θεραπειών καρκίνου και αντισωμάτων καθώς και εμβολίων.

Στη Γερμανία, η εταιρεία θεωρείται ηγέτης στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού. Τον Μάιο, η εταιρεία δημοσίευσε τα πρώτα θετικά προκλινικά αποτελέσματα της έρευνας και οι πρώτες κλινικές δοκιμές με υγιείς εθελοντές θα ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα.

Παρά τη μεγάλη επένδυσή της, η κυβέρνηση δεν θα επηρεάσει τις επιχειρηματικές αποφάσεις της εταιρείας. Ο Αλτμάιερ περιέγραψε το βήμα αυτό ως «μια πρώτη σημαντική εφαρμογή του ολοκληρωμένου πακέτου οικονομικών κινήτρων για την επανεκίνηση της οικονομίας μετά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό», που παρουσιάστηκε στις 3 Ιουνίου.

Με αυτήν την επένδυση, η κυβέρνηση θέλει να παρέχει στην εταιρεία οικονομική ασφάλεια, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίων με μεγάλη δέσμευση.

Ο Χοπ δήλωσε την ικανοποίησή του, που τώρα υποστηρίζεται μια «βασική βιομηχανία». «Η κρίση του κορονοϊού κατέστησε την εξαιρετική σημασία της βιοτεχνολογίας ορατή στους ασθενείς, την κοινωνία μας και τον κόσμο», είπε στη συνέντευξη τύπου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πάνω από 12.200 κρούσματα, επιπλέον 3 εκατ. δόσεις εντός Φεβρουαρίου

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 80 ετών, είπε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. 349 ασθενείς υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο, με τον απολογισμό να φθάνει τους 51.870 νεκρούς.