ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κτίριο Πλατείας Κιέβου
Φώτο: Kίεβο κρατικό μέγαρο. Credit: Shutterstock

Οκτώ τραυματίες νοσηλεύονται μετά την ένοπλη επίθεση στο Κίεβο

Οκτώ τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί, νοσηλεύονται στο Κίεβο μετά από ένοπλη επίθεση που κόστισε έξι ζωές. Ο δράστης, ρώσικης καταγωγής, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά σε σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια ομηρίας.

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Κιέβου, μετά την αιματηρή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε έξι άτομα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο.

Ένας άνδρας, γεννημένος στη Ρωσία, άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο εναντίον περαστικών, προτού ταμπουρωθεί μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ κρατώντας ομήρους. Η αστυνομία τον πυροβόλησε και τον σκότωσε έπειτα από επιχείρηση που διήρκεσε αρκετά λεπτά.

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στο σούπερ μάρκετ, αφού πρώτα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαπραγματευτούν με τον δράστη για περίπου 40 λεπτά.

Ο Κλίτσκο ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του τραυματισμένου παιδιού, του οποίου οι γονείς σκοτώθηκαν στην επίθεση, χαρακτηρίζεται μέτρια, ενώ ένας από τους ενήλικες τραυματίες παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Χθες, ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως από τους πυροβολισμούς στη συνοικία Χολοσιίβσκι της ουκρανικής πρωτεύουσας τραυματίστηκαν συνολικά 14 άνθρωποι.

«Όλοι λαμβάνουν κάθε αναγκαία ιατρική φροντίδα», έγραψε ο δήμαρχος σε μήνυμά του στο Telegram.

Το σούπερ μάρκετ έχει αποκλειστεί από τις αρχές και παραμένει κλειστό. Τρύπες από σφαίρες είναι ορατές στα παράθυρα του καταστήματος, ενώ κηλίδες αίματος διακρίνονται στο πεζοδρόμιο.

Πολίτες άφησαν λουλούδια δίπλα σε πολυκατοικία, περίπου 200 μέτρα μακριά από το σημείο όπου ο ένοπλος πυροβόλησε τα πρώτα του θύματα, αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς.

«Είδα ανθρώπους να αρπάζουν τα παιδιά τους από την παιδική χαρά και να τρέχουν για να σωθούν. Φώναζαν: φύγετε, κρυφτείτε. Ο κόσμος δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε. Έλεγαν πως ήταν ένας άνδρας εκεί, ένας άνδρας πυροβολούσε με ένα αυτόματο», περιέγραψε στο Ρόιτερς η Νταρίνα, 31χρονη κάτοικος της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακρόν και Ζελένσκι κοντά
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Ζελένσκι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με τις συναντήσεις του στην Ουάσιγκτον και τις διπλωματικές εξελίξεις, με τον Ζελένσκι να ευχαριστεί τον Μακρόν για τη στήριξή του.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες από επιθέσεις σε Ουκρανία-Ρωσία

Τουλάχιστον επτά νεκροί και δεκατρείς τραυματίες καταγράφονται από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία. Ρωσικός πύραυλος στην Οδησσό προκάλεσε δύο θανάτους και οκτώ τραυματισμούς, ενώ ζημιές υπέστησαν πολυκατοικίες και υποδομές.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ρωσικά πλήγματα προκάλεσαν το θάνατο τεσσάρων ατόμων στο Σούμι και δύο στην Οδησσό, ενώ στο Κίεβο τραυματίστηκαν 12 από πυραύλους. Εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Νέες φονικές επιθέσεις με 15 νεκρούς σε δύο μέτωπα

Τουλάχιστον πέντε νεκροί στην Ουκρανία και δέκα στη Ρωσία και ελεγχόμενα από τη Μόσχα εδάφη μετά από αλληλεπίθεση Μόσχας-Κιέβου. Τα χτυπήματα έγιναν μία ημέρα μετά τη φονική ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους στο Κίεβο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν αποθήκη του Ερυθρού Σταυρού

Αποθήκη του Ουκρανικού Ερυθρού Σταυρού στο Κίεβο καταστράφηκε από ρωσικά πλήγματα, σύμφωνα με τον οργανισμό. Η αξία της ανθρωπιστικής βοήθειας που χάθηκε ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ, δήλωσε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.