ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Θάνατος με θανατηφόρα ένεση
Φώτο: Shutterstock

Ιράν: Εκτέλεση άνδρα με δεσμούς σε αντιπολιτευόμενη οργάνωση

Το Ιράν εκτέλεσε τον Σολταναλί Σιρζαντί Φαχρ, ο οποίος ήταν μέλος των Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ και καταδικάστηκε για συνεργασία με τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, ανακοίνωσε το πρακτορείο Mizan.

Το Ιράν προχώρησε στην εκτέλεση ενός άνδρα που είχε καταδικαστεί για σχέσεις με την εξόριστη αντιπολιτευόμενη οργάνωση Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ και για συνεργασία με τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του δικαστικού σώματος Mizan.

Όπως μετέδωσε το Mizan, ο καταδικασμένος ήταν ο Σολταναλί Σιρζαντί Φαχρ, μέλος των Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ επί σειρά ετών. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για συνεργασία με τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η θανατική ποινή επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο και η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση όλων των νομικών διαδικασιών, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Το καθεστώς του Ιράν βρίσκεται κοντά στην κατάρρευση

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και ότι απομένει να ανατραπεί το «τρομοκρατικό καθεστώς», κατά την επίσκεψή του σε Ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα Συρίας–Ισραήλ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή εντολή εκκένωσης σε κοινότητα του νοτίου Λιβάνου λόγω βομβαρδισμών

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους του Ντέιρ Εζ Ζαχράνι στο νότιο Λίβανο να απομακρυνθούν λόγω επικείμενης επίθεσης κατά στόχου της Χεζμπολά, μετά από επίθεση με drone. Ακολούθησε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο χωριό.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Εφικτή η ανατροπή του καθεστώτος στο Ιράν

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος είναι εφικτή και αποτελεί βασικό στόχο του Ισραήλ, τονίζοντας ότι το καθεστώς στο Ιράν είναι πιο αδύναμο από ποτέ και δίνει μάχη για την επιβίωσή του.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ξεκινά νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν από σήμερα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν, αφού ανέβαλε επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ, υπό τον όρο σύναψης συμφωνίας σύντομα. Τόνισε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία για το Ορμούζ και επιδιώκει αποπυρηνικοποίηση, ενώ η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ εξετάζουν πλήγματα σε ενεργειακές δομές του Ιράν

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σχεδιάζουν βομβαρδισμούς σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν, πιθανώς το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πηγές του CBS News. Ο Τραμπ δεν έχει εγκρίνει ακόμη την επιχείρηση, με στόχο πιθανή διακοπή ρεύματος στην Τεχεράνη.