ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Τραμπ: Απειλές για πλήγματα σε πλοία με νάρκες στο Στενό Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό να πυροβολεί κάθε σκάφος που τοποθετεί νάρκες στα Στενά του Ορμούζ και ζήτησε να τριπλασιαστεί η δραστηριότητα των ναρκαλιευτικών για τον πλήρη καθαρισμό της περιοχής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι διέταξε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να «πυροβολήσει και να σκοτώσει όλα τα σκάφη, όσο μικρά κι αν είναι, που τοποθετούν νάρκες» στα Στενά του Ορμούζ.

«Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας δισταγμός», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην πλατφόρμα Truth Social, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της αμερικανικής στάσης στην περιοχή.

Ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι «τα ναρκαλιευτικά μας καθαρίζουν τα Στενά αυτή τη στιγμή» και πρόσθεσε πως έχει διατάξει τη συνέχιση της επιχείρησης σε «τριπλάσιο επίπεδο από το σημερινό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν το Ιράν για ένατη συνεχόμενη νύχτα

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε νέα αεροπορικά πλήγματα κατά του Ιράν για ένατη συνεχή νύχτα, με στόχο τη μείωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Τεχεράνης που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις σε πλοία κοντά στο στενό του Ορμούζ.
Σημαία Κουβέιτ πετρέλαιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανική επίθεση σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στο Κουβέιτ με τραυματίες

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία του Κουβέιτ ανακοίνωσε τραυματισμούς και σοβαρές υλικές ζημιές μετά από ιρανική επίθεση σε εγκατάσταση, η οποία εκκενώθηκε. Οι τραυματίες έχουν λάβει ιατρική φροντίδα, σύμφωνα με το πρακτορείο KUNA.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ ξεκινούν νέο κύμα στρατιωτικών πληγμάτων κατά του Ιράν

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε νέο κύμα πληγμάτων κατά του Ιράν στις 13:00 ώρα Ελλάδας με στόχο τη μείωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων που χρησιμοποιεί για επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στο Στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με τη CENTCOM.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Το Ισραήλ προσπαθεί να μπλοκάρει συμφωνία με ΗΠΑ, λέει ο ΥΠΕΞ

Ο Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει επικείμενη συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά η επίτευξή της.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αναπόφευκτη η επανέναρξη πολέμου με ΗΠΑ σύμφωνα με ανώτατο στρατιωτικό

Υψηλόβαθμος Ιρανός στρατιωτικός εκτίμησε ότι η επανέναρξη του πολέμου με τις ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο και το Ιράν δεν πρόκειται να παραδοθεί στις απαιτήσεις της Ουάσινγκτον.