ΓΔ: 2385.63 1.41% Τζίρος: 336.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ο Λευκός Οίκος

Η Κάρολαϊν Λέβιτ αποχωρεί προσωρινά από Λευκό Οίκο λόγω άδειας μητρότητας

Η Κάρολαϊν Λέβιτ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, αποχωρεί με άδεια μητρότητας περιμένοντας το δεύτερο παιδί της. Δεν έχει ανακοινωθεί αντικαταστάτης, ενώ πιθανόν άλλοι αξιωματούχοι θα καλύψουν το ρόλο της προσωρινά.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί προσωρινά από τα καθήκοντά της, καθώς πρόκειται να λάβει άδεια μητρότητας για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

«Η σημερινή θα είναι σίγουρα η τελευταία ενημέρωση του Τύπου για εμένα, για αρκετό καιρό», δήλωσε η Λέβιτ, ένα από τα πιο πιστά στελέχη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο. «Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή. Ξέρω ότι θα είστε σε καλά χέρια εδώ με την ομάδα μου στον Λευκό Οίκο και ξέρω ότι έχετε όλοι το προσωπικό τηλέφωνο του προέδρου», πρόσθεσε χαριτολογώντας, αγγίζοντας την κοιλιά της.

Μέχρι στιγμής, ο Λευκός Οίκος δεν έχει ανακοινώσει ποιος θα την αντικαταστήσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, όπως ο αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς, ενδέχεται να αναλάβουν την ενημέρωση των δημοσιογράφων σε ορισμένες περιπτώσεις.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η διάρκεια της απουσίας της Λέβιτ, η οποία είναι ήδη μητέρα ενός αγοριού που γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2024.

Η 28χρονη Κάρολαϊν Λέβιτ είναι η νεότερη εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου και είναι παντρεμένη με τον Νίκολας Ρίτσιο, επαγγελματία στον τομέα των ακινήτων. Θεωρείται κεντρικό πρόσωπο της επικοινωνιακής στρατηγικής του προέδρου, γνωστή για την επιθετική της στάση απέναντι στα μέσα ενημέρωσης και τους Δημοκρατικούς. Παρά τη δυναμική της παρουσία και τη συνεχή υποστήριξη προς τον πρόεδρο, τα ποσοστά εμπιστοσύνης των Αμερικανών προς τον Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζουν πτωτική τάση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αντίποινα στις ΗΠΑ για την κατάρριψη του ελικοπτέρου

Το Ιράν ανακοίνωσε πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, απαντώντας σε επιθέσεις των ΗΠΑ στο νότιο Ιράν, μετά την κατάρριψη αμερικανικού ελικοπτέρου. Ο Τραμπ δήλωσε πως επίκειται συμφωνία ειρήνης εντός τριών ημερών.
Ιρανικοί πύραυλοι στρατός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε πλήγματα κατά του Ιράν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν πλήγματα στο Ιράν σε απάντηση για την κατάρριψη ελικοπτέρου Apache, πλήττοντας αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις, σταθμούς ελέγχου και ραντάρ κοντά στο στενό του Ορμούζ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση με drones κατά αμερικανικής βάσης στο Μπαχρέιν

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν επίθεση με drones σε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν, ως αντίποινα για αμερικανικά πλήγματα σε ιρανικούς στόχους στο Στενό του Ορμούζ, προειδοποιώντας για «πιο δυνατές» ενέργειες.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ εξαπολύουν νέα πλήγματα στο Ιράν, κοντά στο στενό του Ορμούζ

Ιρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν νέους βομβαρδισμούς που αποδίδονται στις ένοπλες δυνάμεις, μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον για αντίποινα στην κατάρριψη ελικοπτέρου. Εκρήξεις σημειώθηκαν σε Κεσμ και Μπαντάρ Αμπάς, κοντά στο στενό του Ορμούζ.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Καμία επίθεση ή απειλή δεν θα μείνει αναπάντητη, δηλώνει ΥΠΕΞ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί τόνισε ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν σε κάθε αμερικανική επίθεση, μετά τα χτυπήματα των ΗΠΑ στο νότιο Ιράν ως αντίποινα για κατάρριψη ελικοπτέρου Apache.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έγκριση 70 δισ. δολαρίων για μέτρα κατά μεταναστών από τη Βουλή

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε δαπάνη 70 δισ. δολαρίων για επιχειρήσεις κατά παράτυπων μεταναστών, στηρίζοντας τη μαζική απέλαση –προτεραιότητα του Τραμπ. Μεγάλα ποσά κατευθύνονται στην αστυνομία μετανάστευσης και συνόρων.