ΓΔ: 889.73 -0.39% Τζίρος: 32.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:14:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstosk

Η Samsung θα μεταφέρει την παραγωγή σε οθόνες από την Κίνα στο Βιετνάμ

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος ενιαίος ξένος επενδυτής στο Βιετνάμ, με το συνολικό ποσόν των επενδύσεών του να φθάνει τα 17 δισεκ. δολάρια.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Samsung Electronics προγραμματίζει τη μεταφορά της παραγωγής οθονών της από την Κίνα στις εγκαταστάσεις της στο Βιετνάμ εντός του τρέχοντος έτους, μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος ενιαίος ξένος επενδυτής στο Βιετνάμ, με το συνολικό ποσόν των επενδύσεών του να φθάνει τα 17 δισεκ. δολάρια.

«Η Samsung αντιμετωπίζει το Βιετνάμ ως μία σημαντική πύλη εισόδου προς άλλες χώρες της ΝΑ Ασίας κι έναν συνδετικό κρίκο για την παγκόσμια αλυσίδα τροφοδοσίας της», αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η κρατική εφημερίδα "Τουόι Τρε" (Tuoi Tre).

«Η κίνηση τούτη θα μετατρέψει το Βιετνάμ σε παγκόσμιο ηγέτη στην τροφοδοσία σε οθόνες της Samsung», προσθέτει το δημοσίευμα.

Η εταιρεία δεν έχει αντιδράσει ακόμη στην πρόσκληση του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Η είδηση αυτή δημοσιεύεται τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρείες επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν την εξάρτησή των αλυσίδων τροφοδοσίας τους από την Κίνα, έπειτα από την παγκόσμια διαταραχή που προκλήθηκε από την αρχική επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού από τον ασιατικό γίγαντα της παραγωγής.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ήδη παράγει οθόνες στο Βιετνάμ, όπου διατηρεί έξι εργοστάσια και δύο κέντρα ανάπτυξης. Οι οθόνες θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρειας Samsung Electronics Complex στην εμπορική πρωτεύουσα του Βιετνάμ Πόλη Χο Τσι Μινχ, τονίζει το δημοσίευμα της "Τουόι Τρε".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sri Lanka, Flag, Simaia
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σρι Λάνκα επιτρέπει ελλιμενισμό κινέζικου πλοίου παρά τις ανησυχίες της Ινδίας

Η ινδική κυβέρνηση εξέφρασε έντονη ανησυχία, καθώς θεωρεί πως το πλοίο είναι κατασκοπευτικό και σκοπό έχει να συγκεντρώσει δεδομένα για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ινδίας, σε μικρή απόσταση από τη Σρι Λάνκα.