ΓΔ: 2099.35 0.78% Τζίρος: 161.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstosk

Η Samsung θα μεταφέρει την παραγωγή σε οθόνες από την Κίνα στο Βιετνάμ

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος ενιαίος ξένος επενδυτής στο Βιετνάμ, με το συνολικό ποσόν των επενδύσεών του να φθάνει τα 17 δισεκ. δολάρια.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Samsung Electronics προγραμματίζει τη μεταφορά της παραγωγής οθονών της από την Κίνα στις εγκαταστάσεις της στο Βιετνάμ εντός του τρέχοντος έτους, μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος ενιαίος ξένος επενδυτής στο Βιετνάμ, με το συνολικό ποσόν των επενδύσεών του να φθάνει τα 17 δισεκ. δολάρια.

«Η Samsung αντιμετωπίζει το Βιετνάμ ως μία σημαντική πύλη εισόδου προς άλλες χώρες της ΝΑ Ασίας κι έναν συνδετικό κρίκο για την παγκόσμια αλυσίδα τροφοδοσίας της», αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η κρατική εφημερίδα "Τουόι Τρε" (Tuoi Tre).

«Η κίνηση τούτη θα μετατρέψει το Βιετνάμ σε παγκόσμιο ηγέτη στην τροφοδοσία σε οθόνες της Samsung», προσθέτει το δημοσίευμα.

Η εταιρεία δεν έχει αντιδράσει ακόμη στην πρόσκληση του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Η είδηση αυτή δημοσιεύεται τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρείες επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν την εξάρτησή των αλυσίδων τροφοδοσίας τους από την Κίνα, έπειτα από την παγκόσμια διαταραχή που προκλήθηκε από την αρχική επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού από τον ασιατικό γίγαντα της παραγωγής.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ήδη παράγει οθόνες στο Βιετνάμ, όπου διατηρεί έξι εργοστάσια και δύο κέντρα ανάπτυξης. Οι οθόνες θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρειας Samsung Electronics Complex στην εμπορική πρωτεύουσα του Βιετνάμ Πόλη Χο Τσι Μινχ, τονίζει το δημοσίευμα της "Τουόι Τρε".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση σε αίθουσα συνεδριάσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρωσίας-Κίνας για ασφάλεια και στρατιωτική συνεργασία

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, θα συναντηθεί την Τρίτη στη Μόσχα με τον Κινέζο ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι για να συζητήσουν στρατηγική ασφάλεια, την Ασία-Ειρηνικό και στρατιωτική συνεργασία.
Γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ενισχύει τα έξυπνα διασυνδεδεμένα οχήματα ως μοχλό αγοράς 1 τρισ.

Η Κίνα προωθεί στρατηγική για έξυπνα διασυνδεδεμένα οχήματα, στηρίζοντας ζήτηση και πωλήσεις που μπορεί να φθάσουν το 1 τρισ. δολάρια. Leapmotor, Zeekr και Nio ανταποκρίνονται με νέα μοντέλα και υπηρεσίες.
Κουτί «Made in China»
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κίνα: Πάνω από 7.000 έξυπνες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην αγορά

Η Κίνα έχει πλέον πάνω από 7.000 προηγμένες και «έξυπνες» επιχειρήσεις, αποτελώντας τη μεγαλύτερη βάση βιομηχανικής τεχνολογίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας στη Διάσκεψη World Intelligent Manufacturing 2025 στη Ναντζίνγκ.
Ουρανοξύστες σε πόλη Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Χονγκ Κονγκ: Ξέσπασμα οργής για τη θανατηφόρα πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Σοκ στο Χονγκ Κονγκ από τη φονική πυρκαγιά με 128 νεκρούς. Το Πεκίνο προειδοποιεί για εκμετάλλευση της τραγωδίας. Συνελήφθη 24χρονος που ξεκίνησε εκστρατεία για λογοδοσία και ανεξάρτητη έρευνα, με πάνω από 100.000 υπογραφές.