ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 283.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:18:43
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου μετά από τροχαίο ατύχημα. Η εικόνα χρησιμοποιείται σε σχετικές ειδήσεις.

Γαλλία: Λεωφορείο έπεσε στον Σηκουάνα κοντά στο Παρίσι, 4 διασωθέντες

Λεωφορείο εξετράπη της πορείας του στη Ζιβιζί-συρ-Ορζ, νότια του Παρισιού, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και βυθίστηκε στον Σηκουάνα. Ο οδηγός και τρεις επιβάτες διασώθηκαν. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

Ένα λεωφορείο προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και κατέληξε στον Σηκουάνα νότια του Παρισιού, σε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα από το οποίο διασώθηκαν τέσσερα άτομα.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία στο Εβρί, «ένα λεωφορείο που ταξίδευε στην πόλη Ζιβιζί-συρ-Ορζ βγήκε εκτός πορείας και έπεσε στον Σηκουάνα υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι «ο οδηγός και τρία άλλα άτομα επέβαιναν στο λεωφορείο». Όλοι οι επιβαίνοντες διασώθηκαν, ενώ η έρευνα για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια έχει ανατεθεί στην αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σταθμευμένο αυτοκίνητο στο οποίο προσέκρουσε το λεωφορείο ήταν άδειο τη στιγμή του συμβάντος. Το όχημα παρασύρθηκε επίσης στα νερά του ποταμού μετά τη σύγκρουση.

Περίπου στις 11:00 το πρωί (12:00 ώρα Ελλάδας), σκάφη διάσωσης επιχειρούσαν ακόμη στο σημείο, ενώ στην περιοχή πετούσαν drone και ελικόπτερο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το λεωφορείο βυθίστηκε κοντά σε γέφυρα, ενώ φωτογραφίες του AFP δείχνουν και το αυτοκίνητο να έχει πέσει στο ποτάμι. Πηγές ανέφεραν ότι επρόκειτο για «λεωφορείο σχολής οδηγών», γεγονός που εξηγεί τον περιορισμένο αριθμό επιβαινόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση αυτοκινήτων δρόμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι νεκροί σε τροχαίο στη Γαλλία κοντά στην Ελβετία

Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι, κάτοικοι Ελβετίας, σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Γαλλία, όταν το αυτοκίνητό τους εξετράπη της πορείας του. Οι τρεις ήταν 18 ετών και ο τέταρτος 16. Τα θύματα ήταν δύο ζευγάρια που ταξίδευαν στο Παρίσι.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αυτοκίνητο χτύπησε πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν

Οδηγός παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες στο Ολερόν Γαλλίας, τραυματίζοντας δύο σοβαρά. Ο δράστης, γνώριμος στις αρχές για παραβατική συμπεριφορά και εξάρτηση, συνελήφθη. Διενεργείται έρευνα από την αστυνομία.
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για 15χρονο χάκερ που φέρεται να έκλεψε δεδομένα εκατομμυρίων Γάλλων

Έρευνα διεξάγεται στο Παρίσι για 15χρονο που φέρεται να χάκαρε την υπηρεσία ταυτοτήτων της Γαλλίας και προσπάθησε να πουλήσει εκατομμύρια δεδομένα στο dark web. Ο νεαρός συνελήφθη και απειλείται με βαριές ποινές.
Γαλλική οικονομία νόμισμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η INSEE προβλέπει οικονομική στασιμότητα στη Γαλλία

Η γαλλική οικονομία παρέμεινε στάσιμη το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τη Γαλλική Στατιστική Υπηρεσία, αντίθετα με τις αρχικές κυβερνητικές προβλέψεις για μικρή ανάπτυξη και με τον ετήσιο στόχο για 0,9% να καθίσταται δυσκολότερος.
Τροχαία και φορτηγό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 18χρονου για οδήγηση με 163 χλμ./ώρα στην ΕΟ Μουδανιών

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών συνελήφθη 18χρονος που οδηγούσε με 163 χλμ/ώρα, ξεπερνώντας το όριο των 90. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.