ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
sebastian Kurz-Austria-Prosfygiko
Shutterstock

Κουρτς: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να μας εκβιάζει

«Είναι σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι με τους γείτονές μας σε περίπτωση που τέτοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα και να δρούμε συντεταγμένα σε πολιτικό επίπεδο» δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Το μήνυμα πως η απάντηση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία πρέπει να είναι πάντοτε ξεκάθαρη και ενιαία και ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας εκβιάζει», έστειλε, με συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα πρέπει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση της Αυστρίας αν υπάρξουν νέες προκλήσεις από την Άγκυρα απέναντι στην Ελλάδα το καλοκαίρι, ο Αυστριακός καγκελάριος ανέφερε ότι «ελπίζουμε πως θα είναι δυνατό να σταματήσουν αντίστοιχες παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων μελών της ΕΕ από την Τουρκία» και επισήμανε πως «είναι σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι με τους γείτονές μας σε περίπτωση που τέτοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα και να δρούμε συντεταγμένα σε πολιτικό επίπεδο».

Αναφερόμενος στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε εντυπωσιασμένος και τόνισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ενήργησε αποφασιστικά και γρήγορα.

Σε ό,τι αφορά τη διμερή σχέση Ελλάδας και Αυστρίας, ο καγκελάριος τη χαρακτήρισε «απίθανη και φοβερά δυνατή» και προσέθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης εργάζεται εξαιρετικά και αυτό με κάνει να θέλω να δουλέψω πολύ με εκείνον. Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι πρέπει γρήγορα να δημιουργήσουμε και πάλι μια ισχυρή οικονομία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Βιέννη: Έκκληση για εφαρμογή κατάπαυσης πυρός και παύση επιχειρήσεων στον Λίβανο

Ο Κρίστιαν Στόκερ συνεχάρη τον Πακιστανό πρωθυπουργό για τον ρόλο του σε συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν και επανέλαβε τη στήριξη της Βιέννης σε διπλωματική λύση, ενώ η Αυστρία ζήτησε να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο.
Στέλεχος Αερονομίας συνοδεύει ύποπτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη καταζητούμενος για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών

Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα από τις αυστριακές αρχές για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών. Είχε και καταδίκη πενταετούς κάθειρξης. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βιέννη αρνήθηκε στις ΗΠΑ χρήση εναέριου χώρου για Ιράν

Η Αυστρία αρνήθηκε στις ΗΠΑ τη χρήση του εναέριου χώρου της για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν, λόγω ουδετερότητας, ενώ το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι έγιναν «πολλά» σχετικά αιτήματα από την Ουάσινγκτον.
αντλίες βενζίνης πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Μείωση φόρου στη βενζίνη λόγω αυξήσεων από τον πόλεμο στο Ιράν

Η Αυστρία μειώνει για λίγο τον φόρο σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης κατά 5 λεπτά/λίτρο και θέτει όριο στο κέρδος των πρατηρίων, ώστε να αντιμετωπίσει την αύξηση τιμών λόγω πολέμου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Θεμέλια οικοδομής υπό κατασκευή
ΔΙΕΘΝΗ

Βιέννη: Τέσσερις νεκροί από πτώση σκαλωσιάς στην Αυστρία

Τέσσερις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός κατάρρευσης σκαλωσιάς σε εργοτάξιο στη Βιέννη. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ενώ το κτίριο όπου έγινε το δυστύχημα είναι παλαιό, του 19ου αιώνα.