ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικός σύλληψη δρόμου
Αστυνομική βία κατά τη διάρκεια αντιεξουσιαστικής διαδήλωσης σε αστικό δρόμο.

Βρετανία: Συνελήφθησαν δύο άτομα για βανδαλισμό τοίχου με φωτογραφίες Ιρανών

Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε δύο υπόπτους για τον βανδαλισμό τοίχου με πορτρέτα θυμάτων καταστολής στο Ιράν. Οι συλλήψεις έγιναν στο Ρόμφορντ και οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπρησμό και έκθεση σε κίνδυνο.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο υπόπτων στο πλαίσιο της έρευνας για τον βανδαλισμό τοίχου με πορτρέτα διαδηλωτών που σκοτώθηκαν κατά την καταστολή αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στο Ιράν.

Ο τοίχος βρίσκεται στη συνοικία Γκόλντερς Γκριν, στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι εναντίον δύο Εβραίων. Η αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «τρομοκρατική».

Ο βανδαλισμός σημειώθηκε στις 27 Απριλίου, γύρω στη 1 τα ξημερώματα, και η υπόθεση είχε ανατεθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι δύο ύποπτοι, ένας άνδρας 46 ετών και μια γυναίκα 38 ετών, συνελήφθησαν στο Ρόμφορντ, προάστιο του Λονδίνου. Κατηγορούνται για εμπρησμό και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ η έρευνα στο κτίριο όπου εντοπίστηκαν συνεχίζεται.

Η Γκόλντερς Γκριν, περιοχή με σημαντική εβραϊκή κοινότητα, έχει γίνει στόχος εμπρησμών και απόπειρας εμπρησμού τις τελευταίες εβδομάδες. Στο στόχαστρο βρέθηκαν και δύο συναγωγές. Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει συνολικά 30 συλλήψεις και έχουν ασκηθεί διώξεις σε εννέα άτομα.

Η Βρετανία αύξησε την περασμένη Πέμπτη το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής κατά μία βαθμίδα, στο «σοβαρή πιθανότητα», λόγω της αντισημιτικής επίθεσης που προηγήθηκε και της αύξησης της «ισλαμιστικής ή ακροδεξιάς απειλής». Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Σαμπάνα Μαχμούντ, αυτό σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται «πολύ πιθανό» να συμβεί στη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντοπισμός διεθνούς κυκλώματος κακοποίησης, οκτώ συλλήψεις

Οκτώ συλλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά γυναίκες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία. Παρόμοια κρούσματα εντοπίζονται σε Ευρώπη, Γερμανία και Ολλανδία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νεαρός συνελήφθη για εμπρησμό ασθενοφόρων εβραϊκής οργάνωσης

Συνελήφθη 19χρονος στο δικαστήριο, κατά την ακροαματική διαδικασία τριών άλλων υπόπτων για την επίθεση σε ασθενοφόρα της εβραϊκής κοινότητας του Λονδίνου, με την αστυνομία να τον αναγνωρίζει ως εμπλεκόμενο στον εμπρησμό.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ισόβια στον Σάιμον Λέβι για δολοφονίες και βιασμούς

Ισόβια κάθειρξη στον 40χρονο Σάιμον Λέβι για τις δολοφονίες δύο ιερόδουλων και βιασμούς στο Λονδίνο. Η αστυνομία παραδέχθηκε λάθη που του επέτρεψαν να συνεχίσει να επιτίθεται σε γυναίκες προτού συλληφθεί οριστικά.
Καμένο αυτοκίνητο βανδαλισμών
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Συλλήψεις σε διαδήλωση κατά μεταναστών στην ανατολική Αγγλία

Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα σημειώθηκαν αντιδράσεις κατά μεταναστών στο Θέτφορντ της Αγγλίας, με επιθέσεις σε αστυνομικούς και κατοικίες. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν λόγω σχεδίου φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε πρώην στρατιωτική βάση.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σύλληψη 16χρονου κοντά στη Φλωρεντία για τρομοκρατική προπαγάνδα

Ιταλός 16χρονος συνελήφθη κοντά στη Φλωρεντία, κατηγορούμενος για προπαγάνδα υπέρ του ISIS και υποκίνηση σε εγκλήματα λόγω διακρίσεων. Σε σελίδες του βρέθηκαν τζιχαντιστικό και νεοναζιστικό υλικό, καθώς και βίντεο υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανική κυβέρνηση δεν θα ερευνήσει την υπόθεση Έπστιν

Η βρετανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε δημόσια έρευνα για τη δράση του Τζέφρι Έπστιν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκλείοντας το σενάριο αυτό «προς το παρόν».