ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Italia-Milano
Shutterstock

Μείωση της καταναλωτικής ζήτησης στην Ιταλία κατά 29,4% τον Μάιο

Σε ότι αφορά το ΑΕΠ της χώρας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τέλος, η Ιταλική Εμπορική Ένωση Confcommercio εκτιμά ότι θα υπάρξει μείωση του 21,9% σε ετήσια βάση και του 17,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ιταλικής Εμπορικής Ένωσης Confcommercio, τον περασμένο Μάιο, η καταναλωτική ζήτηση, στην χώρα, σημείωσε μείωση του 29,4% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019.

Η όλη κατάσταση βελτιώθηκε ελαφρά σε σχέση με τον Απρίλιο, όταν η συρρίκνωση άγγιξε το 47%. Αλλά η Confcommercio υπογραμμίζει ότι «ιδίως οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με προσφορά υπηρεσιών για τον ελεύθερο χρόνο των πολιτών, αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες».

Oι μόνοι τομείς που σημείωσαν καλύτερη επίδοση απ’ ότι τον Μάιο του 2019, ήταν των τροφίμων, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών. Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, έπληξαν περισσότερο τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια (μείωση της ζήτησης κατά 66%) και τα είδη ρουχισμού (κάμψη του 55%).

Για τον Ιούνιο, η Confcommercio προβλέπει συρρίκνωση της τάξης του 17,2%.

Σε ότι αφορά το ΑΕΠ της χώρας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τέλος, η ιταλική εμπορική ένωση εκτιμά ότι θα υπάρξει μείωση του 21,9% σε ετήσια βάση και του 17,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το «Πόσο Κάνει» επιβεβαιώνει, δεν λύνει, το πρόβλημα της ακρίβειας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει την κυβέρνηση πως αντί να μειώσει την ακρίβεια, μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες με την εφαρμογή «Πόσο Κάνει», επισημαίνοντας πως το πρόβλημα δεν είναι το «πόσο», αλλά το «γιατί» είναι τόσο υψηλές οι τιμές.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Ιταλός ιστορικός Κάρλο Γκίνζμπουργκ

Ο διακεκριμένος Ιταλός ιστορικός Κάρλο Γκίνζμπουργκ, πατέρας της μικροϊστορίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Η κόρη του Λίζα τον αποχαιρέτισε συγκινητικά, ενώ ο δήμαρχος της Μπολόνια τίμησε τη συμβολή του.
Λογότυπα social media
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλίδα μητέρα μηνύει Meta και TikTok για τον θάνατο της 12χρονης κόρης της

Η 12χρονη Ροσέλα αυτοκτόνησε, αφού εκτέθηκε σε αυξανόμενο περιεχόμενο αυτοτραυματισμού στα social media. Οι γονείς της ανακάλυψαν τη μυστική διαδικτυακή της δραστηριότητα και το πώς οι αλγόριθμοι επιδείνωσαν την ψυχική της υγεία.
Μαρία Κάλλας προτομή
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώμη: Τιμή στη Μαρία Κάλλας με μετάλλια σε 24 ιταλικά θέατρα

Είκοσι τέσσερα ιταλικά θέατρα τιμήθηκαν με μετάλλια αφιερωμένα στη Μαρία Κάλλας, σε τελετή στη Ρώμη. Η πρέσβης Ελένη Σουρανή επέδωσε τις διακρίσεις, τονίζοντας τη συμβολή της στην ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική κληρονομιά.