ΓΔ: 2267.74 0.06% Τζίρος: 93.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:27:41
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
Φώτο: Shutterstock

Η Κίνα χαιρετίζει την επίσκεψη Τραμπ και επιδιώκει ενίσχυση συνεργασίας με ΗΠΑ

Η Κίνα καλωσορίζει την επίσκεψη του προέδρου Τραμπ στο Πεκίνο και δηλώνει έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ, επιδιώκοντας μεγαλύτερη σταθερότητα στις διεθνείς σχέσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Γκούο Τζιακούν.

Το Πεκίνο δήλωσε πως «χαιρετίζει» την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται σήμερα στην κινεζική πρωτεύουσα, επισημαίνοντας την πρόθεση της Κίνας να ενισχύσει τη σινοαμερικανική συνεργασία για «μεγαλύτερη σταθερότητα» στις διεθνείς σχέσεις.

«Η Κίνα χαιρετίζει την επίσημη επίσκεψη του προέδρου Τραμπ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκούο Τζιακούν, υπογραμμίζοντας τη σημασία των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να «διευρυνθεί η συνεργασία και να αντιμετωπισθούν οι διενέξεις», με στόχο να υπάρξει περισσότερη σταθερότητα και βεβαιότητα σε έναν κόσμο που βρίσκεται «υπό το κράτος αλλαγών και αναταράξεων».

Προεργασία για τη συνάντηση κορυφής

Την ίδια στιγμή, στη Νότια Κορέα ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Χε Λιφένγκ. Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ιντσεόν, κοντά στη Σεούλ.

Οι δύο αξιωματούχοι είχαν ως στόχο να προετοιμάσουν το έδαφος για τη συνάντηση στο Πεκίνο των ηγετών των δύο μεγαλύτερων παγκόσμιων οικονομικών δυνάμεων, σε μια περίοδο που οι αγορές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορικές διαβουλεύσεις Κίνας-ΗΠΑ ξεκίνησαν στη Νότια Κορέα

Κινεζικές και αμερικανικές αντιπροσωπείες ξεκίνησαν οικονομικές διαβουλεύσεις στη Νότια Κορέα, προετοιμάζοντας τη συνάντηση των ηγετών ΗΠΑ-Κίνας στο Πεκίνο. Παρόντες ο Χε Λιφένγκ και ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ.
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λευκός Οίκος καλεί Μασκ και Κουκ να συνοδεύσουν τον Τραμπ στην Κίνα

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε κορυφαίους επικεφαλής εταιρειών όπως ο Ίλον Μασκ, ο Τιμ Κουκ και στελέχη από Goldman Sachs, BlackRock, Citigroup και Meta να συνοδεύσουν τον Ντόναλντ Τραμπ στο ταξίδι του στην Κίνα για επιχειρηματικές συμφωνίες.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσημη επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα με επίκεντρο το εμπόριο και το Ιράν

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί επίσημα την Κίνα από τις 13 έως τις 15 Μαΐου, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Σι Τζινπίνγκ. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο Ιράν και τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Σι Τζινπίνγκ «πολύ χαρούμενος» για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Σι Τζινπίνγκ είναι «πολύ χαρούμενος» για τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ και ανυπομονεί να τον συναντήσει στην Κίνα, σε επίσκεψη που αναβλήθηκε λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζήτησα από τον Σι να μην δώσει όπλα στο Ιράν, 'ανοιχτά' τα Στενά

Ο Τραμπ αποκάλυψε σε συνέντευξη ότι ζήτησε με επιστολή από τον Σι Τζινπίνγκ να μην προμηθεύει η Κίνα όπλα στο Ιράν. Ο Σι του απάντησε γραπτώς ότι η χώρα του δεν στηρίζει την Τεχεράνη με εξοπλισμό.