ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία της Νότιας Κορέας

Η Σεούλ ζητά εξηγήσεις από Τεχεράνη για επίθεση σε πλοίο στα Στενά Ορμούζ

Ο ΥΠΕΞ της Ν. Κορέας ζήτησε εξηγήσεις από το Ιράν για την επίθεση σε νοτιοκορεατικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ, ενώ αξιωματούχος εκτίμησε πως η πιθανότητα εμπλοκής άλλης χώρας είναι μικρή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Τσο Χιούν ζήτησε από το Ιράν να τοποθετηθεί σχετικά με την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε νοτιοκορεατικό εμπορικό πλοίο κοντά στα Στενά του Ορμούζ. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά με τον Ιρανό ομόλογό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος ανέφερε νωρίτερα ότι η πιθανότητα κάποιος άλλος εκτός του Ιράν να ευθύνεται για την επίθεση θεωρείται χαμηλή, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα του περιστατικού για τη Σεούλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απαγορευμένη ζώνη κοντά στα Στενά Ορμούζ εξαγγέλλει η Τεχεράνη

Το Ιράν πρόκειται να θεσπίσει ζώνη απαγόρευσης στα Στενά του Ορμούζ εντός ημερών, προειδοποιώντας για κυρώσεις σε μη εξουσιοδοτημένα πλοία. Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν και νέοι χάρτες διέλευσης με το Ομάν.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ, πληροφορίες για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

Εκρήξεις αναφέρθηκαν κοντά στο νησί Χαργκ, όπου ο κυριότερος ιρανικός τερματικός πετρελαίου, με ανεπιβεβαίωτες πηγές να μιλούν για χτύπημα ιρανικού δεξαμενόπλοιου από αμερικανικές δυνάμεις. Δεν εντοπίστηκε καπνός στην περιοχή.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ομάν και Ιράν συζητούν προσωρινό διάδρομο ναυσιπλοΐας στα Στενά Ορμούζ

Ο ΥΠΕΞ Ομάν, Μπαντρ Αλμπουσάιντι, δήλωσε από την Τεχεράνη ότι ελπίζει να ανακοινωθεί σύντομα προσωρινός διάδρομος ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια, μετά από εβδομάδες συνομιλιών με το Ιράν.
ΑΑμμππάάςς  ΑΑρρααγγκκττσσίί  πποορρττρρααίίττοο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για νέα ναυτική διαδρομή στα Στενά Ορμούζ

Το Ιράν και το Ομάν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για νέα διαδρομή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Αραγτσί, με όρους και αποζημιώσεις για παραβιάσεις, ενώ λύθηκαν τεχνικά και νομικά ζητήματα για μόνιμη διαδρομή.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Νομοσχέδιο για απαγόρευση αμερικανικών και ισραηλινών πλοίων στον Ορμούζ

Ιρανική κοινοβουλευτική επιτροπή εξετάζει νομοσχέδιο που απαγορεύει τη διέλευση αμερικανικών, ισραηλινών και «εχθρικών» πλοίων από τα στενά του Ορμούζ και προβλέπει πρόστιμα έως 20% της αξίας φορτίου για παραβάτες.