ΓΔ: 2681.53 0.54% Τζίρος: 120.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:57:36
Σημαία Μαρόκου
Φώτο: Shutterstock

Κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου στη Φεζ: Έντεκα νεκροί και έξι τραυματίες

Έντεκα νεκροί και έξι τραυματίες από κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου στη Φεζ του Μαρόκου. Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα και εκκενώθηκαν γειτονικά κτίρια για λόγους ασφαλείας.

Κατάρρευση κτιρίου στη Φεζ προκάλεσε τραγωδία, με έντεκα νεκρούς και έξι τραυματίες, όταν τετραώροφο οικοδόμημα κατέρρευσε στη διάρκεια της νύχτας στη μαροκινή πόλη, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά του Ραμπάτ, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο 2M.

Οι αρχές ανέφεραν ότι τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν πιθανούς εγκλωβισμένους στα χαλάσματα, ενώ η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται υπό δύσκολες συνθήκες.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για τα αίτια του περιστατικού. Οι κάτοικοι των γειτονικών κτιρίων κλήθηκαν να τα εγκαταλείψουν προληπτικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για πιθανή κατάρρευση και άλλων κατασκευών στην περιοχή.

Η Φεζ, πρώην πρωτεύουσα και τρίτη πολυπληθέστερη πόλη του Μαρόκου, έχει βιώσει και άλλες παρόμοιες τραγωδίες τους τελευταίους μήνες. Τον Δεκέμβριο, η κατάρρευση δύο κτιρίων είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των παλαιών οικοδομών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άποψη Θεσσαλονίκης πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε τμήμα μπαλκονιού στο κέντρο της πόλης

Τμήμα μπαλκονιού σε παλιό κτίριο κατέρρευσε στην οδό Μπαλάνου 33 στο κέντρο Θεσσαλονίκης, προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένο ΙΧ. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η περιοχή βρίσκεται κοντά στην πλατεία Άθωνος.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρόκο: Λήψη μέτρων για παραπληροφόρηση στα social media στη Θέουτα

Οι αρχές του Μαρόκου ενισχύουν τα μέτρα στα σύνορα με τη Θέουτα, λόγω ψευδών ειδήσεων για άνοιγμα του περάσματος, μετά το πρόσφατο κύμα παράνομης μετανάστευσης και τις μαζικές απελάσεις χιλιάδων μεταναστών.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Η ΕΕ πρέπει να εξαντλήσει τα μέσα για συνεργασία με Μαρόκο

Η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, όπως πολιτική για βίζες και εμπόριο, για να ενισχύσει τη συνεργασία με το Μαρόκο στη μετανάστευση, δήλωσε ο Επίτροπος Μπρούνερ, επισημαίνοντας κινδύνους εξάρτησης από τρίτες χώρες.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 75 οι νεκροί στη Θέουτα, 72.000 μετανάστες μπήκαν παράνομα

Ο Ισπανός υπ. Εσωτερικών ανακοίνωσε 75 νεκρούς από την πρόσφατη κρίση στη Θέουτα και ότι 72.000 μετανάστες εισήλθαν, με 70.000 να επιστρέφουν ήδη στο Μαρόκο. Διαβεβαίωσε πως ο χώρος Σένγκεν δεν διακινδύνευσε από τα γεγονότα.
Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ραμπάτ: Είχαμε προειδοποιήσει τη Μαδρίτη για κινδύνους από δικαστική απόφαση επαναπροωθήσεων

Μαροκινός αξιωματούχος δήλωσε πως η χώρα του είχε προειδοποιήσει την Ισπανία για τον μεταναστευτικό κίνδυνο λόγω πρόσφατης δικαστικής απόφασης, αρνούμενος ευθύνες για την κρίση στη Θέουτα και τις μαζικές μετακινήσεις μεταναστών.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Απαιτούνται κοινές ευρωπαϊκές δράσεις για τη μετανάστευση στη Θέουτα

Η συρροή μεταναστών στη Θέουτα ανέδειξε την αστάθεια στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, τόνισε γερμανός εκπρόσωπος, ζητώντας αποφασιστική ευρωπαϊκή δράση και συνεργασία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.