ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πανοραμική της Βηρυτού
Φώτο: Shutterstock

Ισραηλινός στρατός: Νεκροί δυο άνδρες και τέσσερις διασώστες στο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε δύο άνδρες στον νότιο Λίβανο, κοντά στα σύνορα, υποστηρίζοντας ότι κινούνταν ύποπτα. Παρά την εκεχειρία, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολά στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι σκότωσε δύο άνδρες στον νότιο Λίβανο, κοντά στα σύνορα των δύο κρατών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι «ένοπλοι κινούνταν κατά τρόπο ύποπτο μερικές εκατοντάδες μέτρα από την ισραηλινή επικράτεια» και χτυπήθηκαν από αέρος.

Παρά την κατάπαυση του πυρός που εφαρμόζεται θεωρητικά από τη 17η Απριλίου, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στον Λίβανο. Όπως επισημαίνει, οι ενέργειες αυτές στοχεύουν κατά του κινήματος Χεζμπολά, που πρόσκειται στο Ιράν.

Από την πλευρά του, το επίσημο λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι τέσσερα μέλη του υγειονομικού προσωπικού έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινό πλήγμα στην κοινότητα Χαναουίγια, κοντά στην Τύρο.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Βηρυτό, που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη —πριν από τον νυχτερινό βομβαρδισμό—, από τις 2 Μαρτίου, όταν ξανάρχισε ο πόλεμος Ισραήλ-Χεζμπολά, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 3.089 άνθρωποι. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται 116 διασώστες ή μέλη του υγειονομικού προσωπικού.

Στην αντίπερα πλευρά, το Ισραήλ καταγράφει 22 θανάτους στις τάξεις του στρατού, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον νότιο Λίβανο: 11 νεκροί σύμφωνα με ΜΜΕ

Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σε πόλη του νότιου Λιβάνου στοίχισαν τη ζωή σε 11 άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά και δύο μέλη ιατρικού προσωπικού, ενώ τραυματίστηκαν πέντε ακόμα, σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Τέσσερις νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον νότο

Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, σε ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μετά από επίθεση της Χεζμπολάχ με drones κατά ισραηλινών στρατιωτών.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Θα απελευθερωθούν πέντε Λιβανέζοι κρατούμενοι, ανακοίνωσε το γραφείο Πρωθυπουργού

Το Ισραήλ θα απελευθερώσει πέντε Λιβανέζους που συνελήφθησαν χωρίς διασυνδέσεις με μαχητικές οργανώσεις, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με τον Λίβανο για την επιστροφή λειψάνων απηχθέντων ηγετών εβραϊκών κοινοτήτων της δεκαετίας του '80.
Λογότυπο Χεζμπολάχ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ απειλεί με αντίποινα μετά τις φονικές επιθέσεις στο Λίβανο

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί για αντίποινα μετά τις ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο και καλεί τη Βηρυτό να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, τονίζοντας ότι θα απαντήσει κατάλληλα για την υπεράσπιση του Λιβάνου.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ζήτησε εκκένωση χωριού στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε μέσω X την άμεση εκκένωση του χωριού Μανσούρι στον νότιο Λίβανο, στην πρώτη του τέτοια διαδικτυακή προειδοποίηση για τη χώρα έπειτα από πάνω από ένα μήνα, σύμφωνα με το Reuters.