ΓΔ: 902.04 0.24% Τζίρος: 72.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Άνοδος σε Ευρώπη, αμερικανικά futures

Διαγράφοντας τις πρωινές απώλειες, οι ευρωπαϊκοί δείκτες εμφανίζουν μικρά κέρδη, καθώς η διαπραγμάτευση παρουσιάζει εναλλαγές προσήμων.

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διαγράφοντας τις απώλειες που σημείωναν κατά το ξεκίνημα, σε μια διαπραγμάτευση αναζήτησης κατεύθυνσης και εναλλαγής προσήμων, καθώς οι επενδυτές εμφανίζουν νευρικότητα έπειτα από τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins που έδειξαν πως οι θάνατοι από κορονοϊό ξεπέρασαν τις 500.000 παγκοσμίως, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε πάνω από 10 εκατομμύρια.

Ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,18%. Στη Γερμανία ο DAX κερδίζει 0,55%, ο CAC 40 στη Γαλλία ενισχύεται 0,4%, ενώ ήπια άνοδο 0,58% σημειώνει και ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,59%, ενώ η άνοδος του ιταλικού FTSE MIB αγγίζει το 1%. 

Τα futures του Dow Jones ενισχύονται 0,8%, του S&P 500 0,5% και του Nasdaq 0,1%.

Στα οικονομικά νέα, το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη βελτιώθηκε τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν σημαντικά κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες, στηριζόμενες στην επιτυχία της ζώνης του ευρώ να επανεκκινήσει τις οικονομίες καθώς και στην απόφαση για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 750 δισ. ευρώ. Η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν συναντώνται αργότερα σήμερα για να συζητήσουν για το Ταμείο. 

«Οι χρηματιστηριακές αγορές είναι υπό πίεση καθώς επανέρχονται οι φόβοι για την αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19 στις ΗΠΑ και καθώς ο Ιούνιος τελειώνει, πολλοί επενδυτές προχωρούν σε πωλήσεις για να ισορροπήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους», δήλωσε στο Reuters ο Sebastien Galy, αναλυτής της Nordea Asset Management.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Για κίνδυνο σοβαρής διόρθωσης στις αγορές προειδοποιεί το ΔΝΤ

Το Ταμείο στην έκθεσή του «Global Financial Stabilty Report», τονίζει ότι η άνοδος των αγορών στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα κρατικά προγράμματα στήριξης και όχι σε θετικά μακροοικονομικά ή εταιρικά δεδομένα.