ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Ζημιές στο γραφείο του ΠΟΥ στο Κίεβο από τα ρωσικά πλήγματα

Το γραφείο του ΠΟΥ στο Κίεβο υπέστη ζημιές από συντρίμμια κατά τη διάρκεια ρωσικών επιθέσεων τη νύχτα, με τον γενικό διευθυντή να ζητά τερματισμό επιθέσεων κατά αμάχων. Τουλάχιστον 4 νεκροί και 100 τραυματίες αναφέρθηκαν.

Το ουκρανικό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Κίεβο υπέστη ζημιές από συντρίμμια πληγμάτων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή του οργανισμού. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό των επιθέσεων εναντίον αμάχων.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν από εντατικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι έπληξαν κυρίως την πρωτεύουσα. Το Κίεβο και η Μόσχα επιβεβαίωσαν ότι χρησιμοποιήθηκε από τη Ρωσία ο υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος Ορέσνικ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το γραφείο του ΠΟΥ «επλήγη από τα συντρίμμια ενός από τα πολυάριθμα πλήγματα εναντίον της πόλης, τα οποία κατέστρεψαν παράθυρα του δευτέρου ορόφου», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, μέσω του X, δημοσιοποιώντας και σχετικές φωτογραφίες.

«Αυτό το κτίριο στεγάζει πολυάριθμες υπηρεσίες του ΟΗΕ, επιπλέον του ΠΟΥ. Δεν τραυματίσθηκε κανείς», διευκρίνισε ο Γκεμπρεγέσους.

Σε νέα δήλωσή του, τόνισε: «Νεκροί και τραυματίες αναφέρθηκαν μέχρι τώρα έπειτα από επιθέσεις αυτή τη νύκτα εναντίον των πολιτικών υποδομών. Οι επιθέσεις εναντίον της υγείας και των αμάχων πρέπει να σταματήσουν. Καλούμε άλλη μια φορά σε κατάπαυση του πυρός. Η ειρήνη είναι το καλύτερο φάρμακο».

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι η Ρωσία εξαπέλυσε συνολικά «90 πυραύλους και 600 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», εκ των οποίων 55 και 549 αντίστοιχα αναχαιτίστηκαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Επίθεση σε αποθήκη του ΠΟΥ με ιατρικά είδη, λέει ο Οργανισμός

Αποθήκη ανθρωπιστικών ιατρικών προμηθειών του ΠΟΥ κοντά στο Κίεβο επλήγη από αεροπορική επίθεση. Ο ΠΟΥ αναφέρει περιορισμένη πρόσβαση λόγω καπνού, χωρίς τραυματισμούς στο προσωπικό. Προηγήθηκε αντίστοιχο πλήγμα τον Αύγουστο στη Ντνίπρο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 11 νεκροί από τη μεγάλη ρωσική επίθεση, λέει ο Ζελένσκι

Η Ρωσία εξαπέλυσε 70 πυραύλους και drones κατά της Ουκρανίας, πλήττοντας τον ενεργειακό τομέα και προκαλώντας τουλάχιστον 11 νεκρούς, ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι, τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική αεροπορική επίθεση σε ρωσική βιομηχανική εγκατάσταση

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση με drones στη Βολγκαγκράντ της Ρωσίας, πλήττοντας βιομηχανική εγκατάσταση, προκαλώντας φωτιά σε πολυκατοικία και τραυματισμό ενός ατόμου, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Μπατσάροφ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο

Ρωσική αεροπορική επιδρομή σε Κίεβο και περιφέρεια προκάλεσε τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους ένα παιδί, και επτά τραυματίες. Πυρκαγιές ξέσπασαν σε σπίτια, κατάστημα και αποθήκη, ενώ σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις.