ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χέρι σε κάλπη

Αννίτα Δημητρίου: Οι Κύπριοι ψήφισαν υπέρ ασφάλειας και σταθερότητας

Η Αννίτα Δημητρίου τόνισε ότι οι πολίτες επέλεξαν ασφάλεια και σταθερότητα στις εκλογές, ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και σημείωσε πως η νίκη συνεπάγεται ευθύνη και συνέχεια με σκληρή δουλειά από την επόμενη μέρα.

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου δήλωσε ότι οι πολίτες επέλεξαν ασφάλεια και σταθερότητα, αναφερόμενη στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, και τόνισε πως από αύριο συνεχίζεται η προσπάθεια «με σκληρή δουλειά».

Σε δηλώσεις της έξω από το οίκημα του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λευκωσία, πλαισιωμένη από στελέχη του κόμματος, η κ. Δημητρίου χαρακτήρισε την εκλογική μάχη ως διεξαχθείσα «σε ένα πρωτόγνωρα τοξικό περιβάλλον», σημειώνοντας ότι οι πολίτες επέλεξαν ασφάλεια και σταθερότητα.

Η κ. Δημητρίου εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους ψηφοφόρους: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας, που μας εμπιστευτήκατε ξανά ως την πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου με τις περισσότερες έδρες στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Αυτό για εμάς σημαίνει μόνο ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό και ότι το κόμμα παραμένει προσηλωμένο στην επόμενη μέρα. «Από αύριο συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά. Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στον κόσμο. Συνεχίζουμε να ακούμε τις δικές σας αγωνίες και τους δικούς σας προβληματισμούς», πρόσθεσε.

Η εντολή των πολιτών και οι προτεραιότητες του ΔΗΣΥ

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι η εντολή των πολιτών είναι «να ηγηθούμε στη νέα Βουλή με συναινέσεις, με μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που φέρνουν αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία». Όπως είπε, «η κοινή μας αποστολή είναι να πάρουμε τη χώρα μας μόνο μπροστά, υπεύθυνα μπροστά».

Ευχαρίστησε τα χιλιάδες στελέχη και φίλους του κόμματος για τον αγώνα τους, επισημαίνοντας ότι «δικαιώθηκαν και μπορούν να είναι περήφανοι για την παράταξή μας». Συμπλήρωσε ότι «μαζί συνεχίζουμε μόνο υπεύθυνα μπροστά».

Κλείνοντας, η κ. Δημητρίου ανέφερε πως «στηρίζουμε ό,τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και εμείς θέλουμε την Κύπρο μας να πηγαίνει μόνο μπροστά, υπεύθυνα μπροστά».

Συγχαρητήρια από Αθήνα και πανηγυρικό κλίμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κ. Δημητρίου συνεχάρησαν τηλεφωνικώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, υποστηρικτές του κόμματος συγκεντρώθηκαν έξω από το οίκημα του ΔΗΣΥ περίπου στις 20.30, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο ΔΗΣΥ είναι εδώ ενωμένος δυνατός» και «Σεισμός, σεισμός Συναγερμός», δημιουργώντας πανηγυρικό κλίμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Υπο έλεγχο η φωτιά σε δασική περιοχή στο Στρυμωνικό

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Στρυμωνικό Σερρών. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 52 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 17 οχήματα, δύο ελικόπτερα και υδροφόρες του Δήμου Ηράκλειας.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συνομίλησε με τον πρόεδρο της Υεμένης για βοήθεια κατά των Χούθι

Ο Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Υεμένης, που ζήτησε αμερικανική βοήθεια κατά των Χούθι. Ο Τραμπ δεν έδωσε σαφή δέσμευση για στρατιωτική στήριξη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Φόβοι ειδικών για σκληρό χειμώνα σε Ουκρανία και Ρωσία

Ερευνητές του ΟΗΕ προειδοποιούν ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές Ρωσίας και Ουκρανίας αυξάνουν την ευαλωτότητα των αμάχων ενόψει χειμώνα, με κίνδυνο επανάληψης των περσινών δεινών λόγω έλλειψης θέρμανσης.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τέλος σε παγκόσμιες πτήσεις ιρανικών αεροπορικών από 23 Σεπτεμβρίου

Ο Αμερικανός υπ. Οικονομικών, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε ότι οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες θα βρεθούν σε αδιέξοδο παγκοσμίως μετά τις 23 Σεπτεμβρίου, λόγω κυρώσεων που απαγορεύουν τον ανεφοδιασμό και την τεχνική υποστήριξή τους.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αποπομπή δύο ανώτατων στρατηγών από ΚΚΚ και στρατό

Δύο ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Κίνας διαγράφηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα και τον στρατό για σοβαρές παραβιάσεις πειθαρχίας και νόμου, στο πλαίσιο της αντικατασταλτικής εκστρατείας κατά της διαφθοράς.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία για ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία και η Τουρκία συνεργάζονται στενά για την ασφάλεια της ναυτιλίας στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ. Η Άγκυρα πρότεινε στη Μόσχα τρόπους για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.