ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Ουκρανικές επιθέσεις σε Κριμαία και Ταγκανρόγκ με πυραύλους και drones

Πάνω από 20 ουκρανικά drones και πύραυλοι Storm Shadow καταρρίφθηκαν στη Σεβαστούπολη τη νύχτα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Δεν υπήρξαν τραυματίες, αλλά σημειώθηκαν υλικές ζημιές. Κατάρριψη πυραύλου και στην Ταγκανρόγκ.

Μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας στη Σεβαστούπολη, στη χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014, κατέρριψαν περισσότερα από 20 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, εκτοξεύτηκαν επίσης πύραυλοι Storm Shadow εναντίον της πόλης, όπως ανακοίνωσε μέσω Telegram, επικαλούμενος προκαταρκτικά στοιχεία.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ωστόσο, σύμφωνα με τον Ραζβαζάγεφ, προκλήθηκαν ζημιές σε ορισμένα κτίρια της περιοχής.

Παράλληλα, ο Γιούρι Σλιούσαρ, περιφερειάρχης στη Ραστόφ, ανέφερε επίσης μέσω Telegram ότι καταρρίφθηκε ουκρανικός πύραυλος κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Ταγκανρόγκ.

Όπως πρόσθεσε, οι πληροφορίες σχετικά με το εάν υπήρξαν θύματα παραμένουν υπό διευκρίνιση.

Η Ταγκανρόγκ, που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Αζοφικής Θάλασσας, διαθέτει σημαντικό λιμάνι, ενώ τα αεροδρόμια της πόλης χρησιμοποιούνταν μέχρι πρόσφατα ως βάση αεροσκαφών συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Αναχαιτίστηκαν πάνω από 400 ουκρανικά drones προς Μόσχα, λέει ο Σαμπιάνιν

Περισσότερα από 400 drones εξαπέλυσαν τη νύχτα οι ουκρανικές δυνάμεις προς τη Μόσχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας, ο οποίος δήλωσε πως τα περισσότερα καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

FSB: Κατάσχεση δυτικών drones με AI έτοιμα για επιθέσεις στη Ρωσία

Η FSB ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε δυτικής κατασκευής drones με Τεχνητή Νοημοσύνη που έφτασαν στη Ρωσία από Ουκρανία. Στόχος τους ήταν επιθέσεις σε αεροπορικές βάσεις. Οι δράστες συνελήφθησαν και τα drones έφεραν εκρηκτικά άνω του 1 κιλού.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα επίθεση ουκρανικών drones σε 15 ρωσικά σκάφη στην Αζοφική Θάλασσα

Ουκρανικά drones έπληξαν 15 ρωσικά σκάφη, ανάμεσά τους επτά τάνκερ, στη Θάλασσα του Αζόφ. Το σύνολο των χτυπημένων σκαφών την τελευταία εβδομάδα έφτασε τα 105. Συνεχίζονται οι περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα για λόγους ασφαλείας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα σε 21 ρωσικά τάνκερ στη Θάλασσα του Αζόφ τη νύχτα

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι χτύπησε τη νύχτα με drones 21 ρωσικά τάνκερ στη Θάλασσα του Αζόφ, στοχεύοντας τα καύσιμα των ρωσικών δυνάμεων. Επιπλέον, έπληξε τέσσερα ρυμουλκά, δύο εμπορικά πλοία και μία βυθοκόρο.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές πηγές: Ο Πούτιν προσανατολίζεται σε κλιμάκωση στην Ουκρανία

Ο Πούτιν απορρίπτει τις ειρηνευτικές προτάσεις για Ουκρανία, ενισχύοντας τη θέση του μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones. Πηγές αναφέρουν ότι προβλέπεται περαιτέρω κλιμάκωση και παραμένει στόχος η κατάληψη του Ντονμπάς.