ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Εκτοξευτής πυραύλων Ουκρανίας

Ζελένσκι: Ζητά από Τραμπ περισσότερους πυραύλους για Κίεβο

Ο Ζελένσκι έστειλε επιστολή σε Τραμπ και Κογκρέσο, ζητώντας άμεση ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας με πυραύλους Patriot, λόγω έλλειψης μέσων και αυξημένων ρωσικών απειλών.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέστειλε επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στο Κογκρέσο, επισημαίνοντας την κρίσιμη έλλειψη πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον σύμβουλο επικοινωνίας του. Η επιστολή έρχεται σε μια περίοδο που η Ρωσία απειλεί με νέες επιθέσεις εναντίον της χώρας.

Στην επιστολή, που υπογράφηκε σήμερα, ο Ζελένσκι ζητά να «βοηθηθεί» η Ουκρανία ώστε να «αποκτήσει αυτό το ζωτικό μέσο προστασίας από τη ρωσική τρομοκρατία – τους πυραύλους Patriot PAC-3 και επιπλέον συστήματα – προκειμένου να σταματήσουν οι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι και οι άλλες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις» κατά της χώρας.

Όπως σημειώνεται, τα μόνα μέσα που διαθέτει η Ουκρανία για να καταρρίψει ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους είναι οι αμερικανικής κατασκευής αναχαιτιστικοί πύραυλοι του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μόναχο: Στο επίκεντρο η διατλαντική κρίση και η απουσία Τραμπ

Η φετινή Διάσκεψη Μονάχου για την Ασφάλεια προσελκύει 60 ηγέτες και απεσταλμένους από 120 χώρες, εστιάζοντας στις διατλαντικές σχέσεις και τις παγκόσμιες κρίσεις, ενώ επίκεντρο αποτελεί η απουσία Τραμπ και η στάση των ΗΠΑ.
Μακρόν και Ζελένσκι κοντά
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Ζελένσκι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με τις συναντήσεις του στην Ουάσιγκτον και τις διπλωματικές εξελίξεις, με τον Ζελένσκι να ευχαριστεί τον Μακρόν για τη στήριξή του.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι ζήτησε 300 πυραύλους Patriot από τον Τραμπ για τον χειμώνα

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Τραμπ έκτακτο χειμερινό πακέτο πυραύλων Patriot, ώστε η Ουκρανία να ενισχύσει την αεράμυνά της. Συζήτησαν και το ενδεχόμενο κατασκευής πυραύλων Patriot εντός Ουκρανίας για προστασία των υποδομών.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συζήτηση με Ουκρανό πρόεδρο για πυραύλους Patriot στο Κίεβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Τραμπ, ζητώντας έγκριση για αγορά πυραύλων Patriot. Συζήτησαν άδεια παραγωγής και ειρηνευτικές συνομιλίες ενώ ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας συνεχίζεται ανελέητα.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο με αφορμή τη κηδεία του γερουσιαστή Γκράχαμ. Ο Ζελένσκι επιδιώκει ενίσχυση της αμερικανικής βοήθειας, ενώ το Κίεβο χάνει έναν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του.
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ, Νετανιάχου και Ζελένσκι συναντώνται στην Ουάσινγκτον

Ο Τραμπ, ο Νετανιάχου και ο Ζελένσκι συναντώνται σήμερα στην Ουάσινγκτον, με φόντο κρίσιμες εξελίξεις σε Ιράν και Ουκρανία. Νετανιάχου και Ζελένσκι παρίστανται στην τελετή για τον Λίντσεϊ Γκράχαμ, στενό σύμμαχο του Τραμπ.