Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ύστερα από ουκρανική επίθεση με drones που είχε στόχο εργοστάσιο χημικών στην περιφέρεια του Βόλγκογκραντ, στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.
Όπως αναφέρει ο περιφερειακός κυβερνήτης Αντρέι Μποτσάροφ, «ένας 60χρονος σκοτώθηκε σε επιχείρηση παραγωγής συνθετικών ινών» στο Βόλτζκι, μετά από «επίθεση drones του καθεστώτος του Κιέβου». Η δήλωση του κυβερνήτη περιλαμβάνεται στην επίσημη ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μια 55χρονη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται, ενώ τραυματίστηκε και ένα ακόμη άτομο. Από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά στην επιχείρηση, αλλά και σε εγκαταστάσεις ενεργειακών υποδομών στο νότιο τμήμα της Βόλγκογκραντ.
Ο περιφερειακός κυβερνήτης διαβεβαίωσε ότι γύρω στις 08:00 ώρα Ελλάδος «όλες οι πυρκαγιές είχαν τεθεί υπό έλεγχο».
Επιθέσεις και σε άλλες ρωσικές περιφέρειες
Πυρκαγιά σημειώθηκε επίσης ύστερα από ουκρανική επίθεση με drone σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική περιφέρεια Γιάροσλαβ, βορειοανατολικά της Μόσχας. Ο κυβερνήτης Μιχαήλ Γεβράγεφ ανέφερε μέσω Telegram ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης.
Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση των περιφερειακών αρχών της Κρασνοντάρ, πυρκαγιά ξέσπασε στο λιμάνι του Τεμριούκ στη νότια Ρωσία ύστερα από ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.
Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέρριψε 208 ουκρανικά drones πάνω από περίπου δώδεκα ρωσικές περιφέρειες. Περισσότερα από 80 από αυτά καταρρίφθηκαν στη νότια περιφέρεια του Ροστόφ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.