ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο βήμα
Φώτο: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Credits: Shutterstock

Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζει νέα μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποιεί ότι η Ρωσία προετοιμάζει νέα μεγάλη επίθεση, ζητώντας κυρώσεις και ταχύτερη παράδοση συστημάτων αεράμυνας.

Η Ρωσία προετοιμάζει νέα μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών.

Η Μόσχα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να εξαπολύσει «συστηματικές επιθέσεις» σε στόχους στο Κίεβο, προειδοποιώντας παράλληλα ξένους υπηκόους και διπλωμάτες άλλων χωρών να αποχωρήσουν από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Ζελένσκι κάλεσε για επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας και υπογράμμισε πως η εφαρμογή συμφωνιών με διεθνείς εταίρους για την προμήθεια συστημάτων αεροπορικής άμυνας δεν πρέπει να καθυστερήσει.

Την ίδια ημέρα, η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Naftogaz ανακοίνωσε ότι ρωσική επίθεση σε εγκαταστάσεις του ενεργειακού ομίλου διήρκεσε σχεδόν 24 ώρες, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, εγκαταστάσεις της Naftogaz στις επαρχίες του Χαρκόβου και του Σούμι, που έχουν αποτελέσει επανειλημμένως στόχο, δέχθηκαν εκ νέου επιθέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι ζήτησε 300 πυραύλους Patriot από τον Τραμπ για τον χειμώνα

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Τραμπ έκτακτο χειμερινό πακέτο πυραύλων Patriot, ώστε η Ουκρανία να ενισχύσει την αεράμυνά της. Συζήτησαν και το ενδεχόμενο κατασκευής πυραύλων Patriot εντός Ουκρανίας για προστασία των υποδομών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η πρωτοβουλία του πολέμου στην Ουκρανία δεν ανήκει πια στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι δήλωσε στο Fox News ότι πλέον η πρωτοβουλία δεν είναι στα χέρια του Πούτιν στον πόλεμο, αναφέροντας πως η Ρωσία χάνει 30.000 στρατιώτες το μήνα και συνεχίζει, παρά τις απώλειες, να αρνείται τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρή γυναίκα σε ουκρανική επίθεση σε λιμάνι της νοτιοδυτικής Ρωσίας

Αεροπορική επιδρομή των ουκρανικών δυνάμεων στην Ταγκανρόγκ είχε θύματα: μια γυναίκα σκοτώθηκε και ένας άνδρας τραυματίστηκε από συντρίμμια πυραύλων, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ραστόφ. Συνεχίζεται η απειλή από drones στην περιοχή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πλήγματα σε δύο ουκρανικά πλοία και το λιμάνι Μικολάεφ

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έπληξαν δύο ουκρανικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου ενός φορτηγού με στρατιωτικό υλικό, καθώς και υποδομές και δεξαμενές καυσίμων στο λιμάνι του Μικολάεφ, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Στρατιωτικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

390 ουκρανικά drones χτύπησαν τα περίχωρα της Μόσχας, λέει ο Σαμπιάνιν

Περισσότερα από 390 ουκρανικά drones κατευθύνθηκαν προς την περιφέρεια της Μόσχας τη νύχτα, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Ο Ζελένσκι αναμένεται στον Λευκό Οίκο για αμερικανική υποστήριξη.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία

Επτά νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες σε κοινότητες κοντά στα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας από ρωσικά πλήγματα. Ειδικά στην περιφέρεια Ντονέτσκ, τρεις σκοτώθηκαν σε περιοχές κοντά στην Κοσταντίνιφκα.