ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
Φωτο: Shutterstock

Βρετανία: Νεκρά και τα 3 μέλη πληρώματος ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

Τρία μέλη του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού σκοτώθηκαν όταν ελικόπτερο συνετρίβη στη νοτιοδυτική Αγγλία, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στο Ντέβον.

Τρία μέλη του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας έχασαν τη ζωή τους μετά από συντριβή ελικοπτέρου στη νοτιοδυτική Αγγλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

«Με βαθιά θλίψη, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι τρία μέλη του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης εκπαίδευσης με ελικόπτερο λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) Τετάρτη 3 Ιουνίου κοντά στο Σούρτον του Ντέβον», δήλωσε εκπρόσωπος του Ναυτικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παλάτι του Ουέστμινστερ
ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή ελικοπτέρου του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού στη νοτιοδυτική Αγγλία

Ελικόπτερο του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέπεσε σε χωράφι στο Ντέβον. Στο σημείο έσπευσαν υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, ενώ διεξάγεται έρευνα για το συμβάν και αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις.
Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Απειλές για βόμβα σε εκατοντάδες σχολεία Βρετανίας, Ουγγαρίας, Σερβίας

Εκατοντάδες σχολεία σε Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία, Ουγγαρία και Σερβία έλαβαν απειλητικά μηνύματα για βόμβες, οδηγώντας σε εκκενώσεις. Οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για φάρσα, ενώ η προέλευση των email ήταν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
Σημαία Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει τορπίλη με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε νέα τορπίλη, βελτιώνοντας την τεχνολογία της μετά από 180 δοκιμές σε πέντε χρόνια. Το νέο οπλικό σύστημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για εντοπισμό στόχου και μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια, σύμφωνα με το KCNA.
Φρεγάτα Κίμων θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» καταπλέει στη Θεσσαλονίκη στο τριήμερο εορτασμών του Οκτωβρίου

Η νέα υπερσύγχρονη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» (F-601) του Πολεμικού Ναυτικού θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2026, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφθεί ένα κορυφαίο ελληνικό πολεμικό πλοίο.
Θαλασσινά για Σαρακοστή
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Η αύξηση χταποδιών στα ύδατα, ευκαιρία και απειλή για αλιείς

Η αύξηση των χταποδιών λόγω θερμών υδάτων αυξάνει τις εξαγωγές αλλά προκαλεί απώλειες σε ψαράδες, καθώς καταβροχθίζει οστρακοειδή. Σε ορισμένες περιοχές, τα αλιεύματα μειώθηκαν έως και 50%, με ζημιές άνω των 10 εκατ. λιρών.