ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο

Ο Πούτιν αρνείται συνάντηση με τον Ζελένσκι

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως δεν βλέπει λόγο για συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απορρίπτοντας την πρότασή του για απευθείας συνομιλίες, και τόνισε ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μόνο όταν η Ρωσία πετύχει τους στόχους της.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι «δεν βλέπει τον λόγο» να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απαντώντας στην ανοιχτή επιστολή του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος πρότεινε την έναρξη απευθείας συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επανέλαβε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα λήξει μόνο όταν η Μόσχα επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους. Υπογράμμισε ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη σε βιώσιμες ειρηνευτικές συμφωνίες, αλλά δεν διακρίνει προϋποθέσεις για μια ουσιαστική συνάντηση αυτή τη στιγμή.

Μιλώντας στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν χαρακτήρισε την επιστολή του Ζελένσκι «αγενή» σε ορισμένα σημεία, εκτιμώντας ότι δεν επρόκειτο για ειλικρινή πρόταση διαλόγου. Όπως ανέφερε, «Η επιστολή αυτή περιέχει μερικές μάλλον αγενείς διατυπώσεις... Νομίζω ότι ήταν το δεύτερο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στόχος ήταν να αποφευχθεί η συνάντηση.

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να συναντηθεί με τον Ζελένσκι, απάντησε: «Δεν βλέπω τον λόγο προς το παρόν», προσθέτοντας ότι χρειάζονται «βιώσιμες ειρηνευτικές συμφωνίες» για να υπάρξει πρόοδος.

Αναφερόμενος στις διεθνείς διαστάσεις των διαπραγματεύσεων, ο Πούτιν εξέφρασε απορία για τη στάση του Κιέβου απέναντι στην κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι δεν κατανοεί γιατί η Ουκρανία δεν επιθυμεί την εμπλοκή της ως εγγυήτριας δύναμης.

Σχετικά με τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι προκάλεσαν «κάποια οικονομική ζημιά», ωστόσο υποστήριξε πως δεν απειλούν τη σταθερότητα της ρωσικής οικονομίας, η οποία παραμένει, όπως είπε, «ελκυστική» για τους επενδυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία

Τρεις νεκροί και 19 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Πάβλογκραντ, ενώ τέσσερις σκοτώθηκαν σε ουκρανικές επιθέσεις σε Ρωσία και Κριμαία. Μεταξύ των τραυματιών στην Ουκρανία βρίσκεται και ένα παιδί δύο ετών.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ-Ρούμπιο στο περιθώριο της συνόδου της ASEAN

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί αύριο στις Φιλιππίνες με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο, για να συζητήσουν κυρίως τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, στο περιθώριο της συνόδου ASEAN.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 14 νεκροί από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία

Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των ουκρανικών επιθέσεων στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, με ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία να έχουν προκαλέσει τουλάχιστον οκτώ θύματα σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Αναχαιτίστηκαν πάνω από 400 ουκρανικά drones προς Μόσχα, λέει ο Σαμπιάνιν

Περισσότερα από 400 drones εξαπέλυσαν τη νύχτα οι ουκρανικές δυνάμεις προς τη Μόσχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας, ο οποίος δήλωσε πως τα περισσότερα καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο: Νεκρός και 16 τραυματίες λέει ο Ζελένσκι

Σφοδρή νυχτερινή επίθεση με 41 πυραύλους εξαπέλυσε η Ρωσία στο Κίεβο, προκαλώντας έναν νεκρό και 16 τραυματίες, ενώ ζημιές υπέστησαν κατοικίες, αποθήκες, σούπερ μάρκετ και ξενώνας, σύμφωνα με τις αρχές.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι άνδρες από Μποτσουάνα στρατολογούνται από Ρωσία για Ουκρανία

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των πολιτών της Μποτσουάνας που στρατολογούνται παραπλανητικά για να πολεμήσουν με τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με την κυβέρνηση και το υπουργείο Διεθνών Σχέσεων της χώρας.