ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αλί Χαμενεΐ Ιράν

Η κηδεία του Χαμενεΐ ξεκινά στις 4/7 στην Τεχεράνη με ταφή στις 9/7 στη Μασχάντ

Η κηδεία του εκλιπόντος ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, ξεκινά 4 Ιουλίου στην Τεχεράνη και ολοκληρώνεται με την ταφή του στη Μασχάντ στις 9 Ιουλίου, έπειτα από τον θάνατό του σε αεροπορικές επιδρομές.

Η κηδεία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, θα ξεκινήσει στην Τεχεράνη στις 4 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί με την ταφή του στη Μασχάντ, στο βορειοανατολικό Ιράν, στις 9 Ιουλίου, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ο Χαμενεΐ σκοτώθηκε τον Φεβρουάριο, ύστερα από αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών και των Αμερικανών κατά της Τεχεράνης, όπως μετέδωσαν οι ίδιες πηγές.

Ο θάνατός του σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής που διήρκεσε πάνω από τρεις δεκαετίες, κατά τις οποίες ηγήθηκε της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Καλές» συνομιλίες με Ιράν, επιμένει στην απειλή για πλήγματα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι έγιναν καλές συζητήσεις με το Ιράν, αλλά επανέλαβε τις απειλές για πλήγματα σε σημαντικές υποδομές αν δεν υπάρξει συμφωνία, τονίζοντας παράλληλα πως προτιμά να τα αποφύγει αν αυτό είναι εφικτό.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απαγορεύεται η διέλευση από τα στενά Ορμούζ σε όσους πάρουν τα κεφάλαια

Το Ιράν προειδοποιεί πως όσοι λάβουν δεσμευμένα περιουσιακά του στοιχεία ως αποζημίωση για ζημιές σε πλοία, δεν θα έχουν δικαίωμα διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ, απαντώντας στη σχετική πρόταση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΑ μαχητικά χρησιμοποίησαν βάσεις Ισραήλ για επιθέσεις στο Ιράν

Ο Ισραήλ Κατς δήλωσε πως ΗΠΑ αεροσκάφη που έπληξαν το Ιράν απογειώθηκαν από Ισραήλ. Υπογράμμισε την ετοιμότητα της χώρας για αντίποινα σε τυχόν επίθεση. Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται ο Νετανιάχου για συνομιλίες με τον Τραμπ για το Ιράν.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες Ιράν-Ομάν-Σαουδικής Αραβίας για περιφερειακό μηχανισμό στο Ορμούζ

Τηλεφωνικές επαφές είχε ο Ιρανός ΥΠΕΞ με τους ομολόγους του από Ομάν και Σαουδική Αραβία για το Στενό του Ορμούζ, τονίζοντας την ανάγκη διπλωματίας και σταθερότητας στην περιοχή εν μέσω έντασης με τις ΗΠΑ.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση δύο ανδρών για συμμετοχή σε διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος

Στο Ιράν εκτελέστηκαν δύο άνδρες, καταδικασμένοι για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου. Οι εκτελέσεις αυξήθηκαν μετά τα αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα, ανακοίνωσε η ιρανική δικαιοσύνη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας στους τρεις Αμερικανούς στηρίζει πόλεμο ΗΠΑ με Ιράν, δείχνει δημοσκόπηση

Μόνο ένας στους τρεις Αμερικανούς στηρίζει τον πόλεμο στο Ιράν, το χαμηλότερο ποσοστό σε σχετική δημοσκόπηση, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως ο Τραμπ δεν έχει ξεκαθαρίσει τους στόχους του. Η αποδοχή του φθάνει το 37%.