ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μνημείο Αζαντί Ιράν

Ιράν: Η Τεχεράνη εξετάζει ακόμη το πλαίσιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ

Η Τεχεράνη δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τη συμφωνία-πλαίσιο, ενώ συνεχίζεται η εξέταση θεμάτων από ειδικούς. Εν τω μεταξύ, διαπραγματευτές από το Κατάρ έφτασαν στην πόλη για συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν.

Η Τεχεράνη δεν έχει ακόμη λάβει τελική απόφαση για τη συμφωνία-πλαίσιο, ενώ συνεχίζεται η εξέταση πολιτικών, νομικών και τεχνικών ζητημάτων από εμπειρογνώμονες και αρμόδιους αξιωματούχους, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars που επικαλείται ενημερωμένη πηγή.

Παράλληλα, διαπραγματευτές από το Κατάρ μετέβησαν σήμερα το πρωί στην ιρανική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την οριστικοποίηση συμφωνίας που αποσκοπεί στον τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν, όπως δήλωσε πηγή με γνώση της κατάστασης στο Reuters.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμενεΐ: Αν οι ΗΠΑ μας ξαναπλήξουν θα δώσουμε απάντηση άνευ ορίων

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοζντάμπα Χαμενεΐ, προειδοποίησε αυστηρά τις ΗΠΑ να μην επαναλάβουν επιθέσεις κατά του Ιράν και τόνισε ότι κάθε νέα επίθεση θα απαντηθεί «χωρίς γεωγραφικά όρια» από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς «οικογενειακή φωτογραφία» η G20 στην Ατλάντα λόγω Λαβρόφ

Ξεκίνησε η σύνοδος G20 στην Ατλάντα υπό τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον Ρώσο Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ρούμπιο μίλησε για κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις και απειλές στην οικονομική τάξη, σε συγκυρία ανόδου του πετρελαίου.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σύντομα θα επέλθει το τέλος του πολέμου με το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει σύντομα, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο. Τόνισε πως στόχος είναι να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικών όπλων, ενώ απέκλεισε επίθεση των ΗΠΑ πριν τις εκλογές.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο υποδέχεται τους G20 εν μέσω παγκόσμιας κρίσης

Στην Ατλάντα διεξάγεται σήμερα σύνοδος ΥΠΕΞ της G20 με συμμετοχή Ρωσίας, εν μέσω διεθνών εντάσεων και ανόδου του πετρελαίου, λίγες μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές. Η σύνοδος προετοιμάζει το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πρόοδος με ΗΠΑ μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι της Τεχεράνης

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου δήλωσε πως η πρόοδος στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ εξαρτάται από την κάλυψη επτά ιρανικών όρων, τονίζοντας ότι η τακτική του «καρότου και μαστίγιου» δεν αποδίδει απέναντι στο Ιράν.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Τέσσερα πλοία τυλίχθηκαν στις φλόγες από νάρκες στα Στενά Ορμούζ

Τέσσερα δεξαμενόπλοια φλέγονται στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκες σύμφωνα με το Ιράν, ενώ οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν ότι η περιοχή έχει αποναρκοθετηθεί. Άγνωστη η ταυτότητα και το φορτίο των πλοίων.