Φώτο: Shutterstock

Προς νέα ρεκόρ η μετοχή της Tesla, άνοδος 10% 

Η μετοχή βρέθηκε να ενισχύεται έως και 10% στα 1.326 δολάρια, σε τροχιά να καταγράψει την πέμπτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση.

Προς νέα υψηλά – ρεκόρ οδηγείται η Tesla, έπειτα από την αναβάθμιση της τιμής-στόχου της μετοχής της από τον πιο bearish αναλυτή της Wall Street. 

Η μετοχή βρέθηκε να ενισχύεται έως και 10% στα 1.326 δολάρια, σε τροχιά να καταγράψει την πέμπτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση. Τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες έχει καταγράψει άνοδο 25,9%, ενώ τις τρεις από αυτές σημείωσε νέα κλεισίματα-ρεκόρ. 

Ο Ryan Brinkman της JP Morgan αναθεώρησε ανοδικά κατά 7,3% την τιμή-στόχο της μετοχής στα 295 δολάρια, παραμένοντας κατά 78% χαμηλότερα από τις τρέχουσες τιμές. Η τιμή του Brinkman είναι η χαμηλότερη ανάμεσα σε 32 αναλυτές σε δημοσκόπηση της Factset. 

Η αύξηση τhς τιμής-στόχου έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της προηγούμενης εβδομάδας πως το δεύτερο τρίμηνο πωλήθηκαν 90.650 οχήματα, αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 72.000. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στηρίζει το παράνομο άνοιγμα του εργοστασίου της Tesla ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανυπομονεί για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας και προτρέπει την πολιτεία της Καλιφόρνια να επιτρέψει να ανοίξει άμεσα και με ασφάλεια το εργοστάσιο της Tesla.
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά το εργοστάσιο της Tesla στις ΗΠΑ παρά το lockdown

Σε ανοιχτή κόντρα με την πολιτεία της Καλιφόρνια ο Έλον Μασκ που αποφάσισε να ανοίξει το εργοστάσιο της Tesla με 10.000 υπαλλήλους χωρίς να έχει εγκριθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού.