ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Ουκρανικές επιθέσεις: Τρεις νεκροί στη Ρωσία, διακοπή ρεύματος στην Κριμαία

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με ουκρανικά drones στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Νίζνι Νόβγκοροντ, ενώ η Σεβαστούπολη στην Κριμαία έμεινε χωρίς ρεύμα. Η Μόσχα ανακοίνωσε την κατάρριψη 323 drones μέσα σε μία νύχτα.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις με ουκρανικά drones στις ρωσικές περιφέρειες του Μπέλγκοροντ και του Νίζνι Νόβγκοροντ, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και διακοπές ρεύματος στην Κριμαία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι αρχές της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφεραν ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε «από έκρηξη drone». Στην ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για «επίθεση που πραγματοποιήθηκε από drones των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων». Παράλληλα, μια γυναίκα τραυματίστηκε από θραύσματα οβίδας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως αναφέρθηκε στο Telegram.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ, περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Γκλέμπ Νικίτιν. Ο ίδιος σημείωσε ότι «οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας απωθούν από τη νύχτα επίθεση με drones κατά της περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ», προσθέτοντας πως βιομηχανική εγκατάσταση και οικίες υπέστησαν ζημιές από θραύσματα καταρριφθέντων drones.

Στην Κριμαία, η πόλη της Σεβαστούπολης, με πληθυσμό περίπου 550.000 κατοίκους, «έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα» μετά από επιθέσεις με ουκρανικά drones, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη Μιχαΐλ Ραζβοζάγεφ. Ο ίδιος ανέφερε ότι «οι ηλεκτρολόγοι εργάζονται αδιάκοπα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύχτας οι αντιαεροπορικές δυνάμεις αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 323 ουκρανικά drones πάνω από περίπου είκοσι ρωσικές περιφέρειες, μεταξύ των οποίων το Μπέλγκοροντ, το Μπριάνσκ, η Μόσχα και το Ροστόφ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν για γενέθλια και Ουκρανία

Ο Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πούτιν για τα γενέθλιά του. Συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος προσφέρθηκε να μεσολαβήσει σε Μόσχα και Κίεβο.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή επίθεση Ρωσίας στην Ουκρανία με drones και πυραύλους, 20 νεκροί

Η Ρωσία εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις με πυραύλους και drones στην Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα. Πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στην Πρίλουκι με 14 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, και πάνω από 50 τραυματίες.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 11 νεκροί από τη μεγάλη ρωσική επίθεση, λέει ο Ζελένσκι

Η Ρωσία εξαπέλυσε 70 πυραύλους και drones κατά της Ουκρανίας, πλήττοντας τον ενεργειακό τομέα και προκαλώντας τουλάχιστον 11 νεκρούς, ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι, τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο Κίεβο καθώς σήμανε συναγερμός για ρωσική επίθεση με πυραύλους. Ο Ζελένσκι προειδοποίησε για μαζική επίθεση, ενώ οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τη Ρωσία για στοχευμένες καταστροφές υποδομών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη επίθεση κατά της Ουκρανίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος τις μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε ότι η Ρωσία ετοιμάζει μαζική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Τόνισε πως οι ουκρανικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν με τα διαθέσιμα αμυντικά μέσα.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο καταδικάζει τη Σεούλ για πιθανές εξαγωγές πετρελαίου στη Ρωσία

Η Ουκρανία ανέφερε ότι παραδόσεις πετρελαίου μέσω Νότιας Κορέας βοήθησαν τη Ρωσία να καλύψει απώλειες στα διυλιστήρια της από ουκρανικές επιθέσεις, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Σεούλ, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων.