ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Emirates

Σε απολύσεις 9.000 εργαζομένων προχωράει η Emirates

Παρά την εντυπωσιακή αύξηση κερδών ύψους 21% τον περασμένο Μάρτιο, η πανδημία του κορονοϊού οδηγεί την μεγαλύτερη αεροπορική της Μέσης Ανατολής να απολύσει το 15% των εργαζομένων της.

Η αεροπορική εταιρεία Emirates μείωσε το δυναμικό της κατά 10% λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά οι περικοπές προσωπικού μπορεί να φτάσουν το 15%, ήτοι τις 9.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, η οποία έχει έναν στόλο περίπου 270 αεροπλάνων, διέκοψε τις δραστηριότητές της στα τέλη του Μαρτίου λόγω της επιδημίας της Covid-19. Δύο εβδομάδες αργότερα επαναλειτούργησε με μειωμένη δραστηριότητα και προβλέπει να εξυπηρετεί 58 πόλεις ως τα μέσα Αυγούστου, έναντι 157 πριν από την υγειονομική κρίση με τον SARS-CoV-2.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, ο Τιμ Κλαρκ, είχε προηγουμένως εκτιμήσει ότι θα χρειαστούν έως τέσσερα χρόνια για να επανέλθουν σε «κάποιο βαθμό κανονικότητας» οι επιχειρήσεις της.

Μέχρι στιγμής, η Emirates δεν έχει ανακοινώσει αριθμούς για τις περικοπές θέσεων εργασίας, οι τελευταίες από τις οποίες έγιναν την περασμένη εβδομάδα. Πριν από την κρίση, η εταιρεία απασχολούσε περίπου 60.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 4.300 πιλότους και σχεδόν 22.000 μέλη πληρώματος θαλάμου επιβατών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της.

Σε συνέντευξή του στο BBC που μεταδόθηκε σήμερα ο Κλαρκ δηλώνει ότι η εταιρεία του έχει ήδη μειώσει κατά 10% το προσωπικό της. «Οφείλουμε ίσως να προβούμε στην περικοπή λίγο περισσότερων, ίσως ως το 15%», πρόσθεσε. Ο Κλαρκ πρόσθεσε στην συνέντευξη που παραχώρησε ότι η εταιρεία του δεν «βρίσκεται σε τόσο άσχημο σημείο όσο άλλες εταιρείες» και ότι η κρίση έπληξε την Emirates την ώρα που «όδευε προς μια από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία μας».Η εταιρεία που εδρεύει στο Ντουμπάι είχε ανακοινώσει μια εξαιρετικά υψηλή αύξηση 21% των ετήσιων κερδών της τον Μάρτιο.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η κρίση του κορονοϊού θα οδηγήσει την αεροπορική βιομηχανία σε ετήσιες απώλειες ρεκόρ 84 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς το 2020 καθίσταται «η χειρότερη χρονιά στην ιστορία της αεροπορίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι συγγενείς των θυμάτων της πτήσης MH370 ζητούν ακόμα απαντήσεις

Παρά τις πιο εκτεταμένες έρευνες που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία της αεροπορίας και οι οποίες διεξάγονταν επί χρόνια στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, έχουν βρεθεί μόνο μερικά θραύσματα του αεροπλάνου.