ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας

Κρεμλίνο: Επαφές με τις ΗΠΑ και ελπίδες για πρόοδο στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι διατηρεί επαφές εργασίας με τις ΗΠΑ και εξέφρασε την ελπίδα οι αμερικανικές πρωτοβουλίες για ειρήνη στην Ουκρανία να αποδώσουν.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία διατηρεί επαφές σε επίπεδο εργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και εξέφρασε την ελπίδα πως οι αμερικανικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη στην Ουκρανία θα αποδώσουν καρπούς.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε τις δηλώσεις αυτές απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανέφερε ότι μια λύση στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια «πλησιάζει πιο κοντά από όσο συνειδητοποιεί ο κόσμος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη επίθεση κατά της Ουκρανίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος τις μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε ότι η Ρωσία ετοιμάζει μαζική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Τόνισε πως οι ουκρανικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν με τα διαθέσιμα αμυντικά μέσα.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο καταδικάζει τη Σεούλ για πιθανές εξαγωγές πετρελαίου στη Ρωσία

Η Ουκρανία ανέφερε ότι παραδόσεις πετρελαίου μέσω Νότιας Κορέας βοήθησαν τη Ρωσία να καλύψει απώλειες στα διυλιστήρια της από ουκρανικές επιθέσεις, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Σεούλ, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο πλοία χτυπήθηκαν από drones στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη Βουλγαρία

Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση από drones στη βουλγαρική ΑΟΖ της Μαύρης Θάλασσας, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Ρωσία χτύπησε ουκρανικούς στόχους σε λιμάνια, μεταξύ αυτών και φορτηγό πλοίο ανεφοδιασμού στο Τσορνομόρσκ.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα σε δύο ουκρανικά πλοία και λιμάνια στην Οδησσό

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πλήγματα σε δύο ουκρανικά φορτηγά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, εγκαταστάσεις καυσίμων στο Τσορνομόρσκ και υποσταθμό ρεύματος στο Χάρκοβο, αναφέροντας ότι όλοι οι στόχοι είχαν στρατιωτική χρήση.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Επιδίωξη μεγαλύτερης διαμεσολαβητικής παρουσίας σε Ρωσία-Ουκρανία

Η Ινδία επιδιώκει ενισχυμένο ρόλο ως διαμεσολαβητής στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, δηλώνοντας πως στηρίζει τον τερματισμό του πολέμου μέσω διαλόγου και διπλωματίας, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Τζαϊσανκάρ στη Διάσκεψη του Μονάχου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο Πούτιν θέλει να αποδυναμώσει την αντίσταση με βομβαρδισμούς

Ο Ζελένσκι τόνισε πως ο Πούτιν εντείνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς με στόχο την αποδυνάμωση της ουκρανικής αντίστασης και την εκδίωξη κατοίκων από τις μεγάλες πόλεις, καταγγέλλοντας τη ρωσική κλιμάκωση εναντίον των υποδομών.