ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ

Ισραήλ: Επανέρχεται η πρόταση για πετρελαιαγωγό που παρακάμπτει Ορμούζ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας πρότεινε τη δημιουργία αγωγού που θα συνδέει τον Κόλπο με την Ευρώπη μέσω Ισραήλ, μειώνοντας την εξάρτηση των χωρών του Κόλπου από τα Στενά του Ορμούζ και παρακάμπτοντας τις αναταραχές στη ναυτιλία.

Η ενεργειακή ασφάλεια των χωρών του Κόλπου θα μπορούσε να ενισχυθεί σημαντικά μέσω της δημιουργίας ενός νέου αγωγού που θα συνδέει τον Κόλπο με την Ευρώπη μέσω του Ισραήλ, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Έλι Κοέν. Ο αγωγός αυτός θα επιτρέψει στις χώρες της περιοχής να μειώσουν την εξάρτησή τους από τις μεταφορές πετρελαίου μέσω των Στενών του Ορμούζ και να παρακάμπτουν τις διαταραχές στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά το ξέσπασμα του αμερικανοϊσραηλινού πολέμου με το Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου και το επακόλουθο κλείσιμο των Στενών από την Τεχεράνη. Αν και οι τιμές σταθεροποιήθηκαν μετά την εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν, παραμένουν φόβοι για νέα άνοδο σε περίπτωση αναζωπύρωσης των εντάσεων.

«Οι χώρες του Κόλπου δεν θέλουν να εξαρτώνται ούτε από το Ιράν ούτε από τους Χούθι (στην Υεμένη) όσον αφορά τις εξαγωγές πετρελαίου τους, οι οποίες αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματός τους», δήλωσε ο Κοέν στο Reuters από την Ιερουσαλήμ. «Αν δημιουργηθεί μια χερσαία οδός, τότε παρακάμπτετε τόσο το Ιράν όσο και τους Χούθι... Η καλύτερη διαδρομή είναι μέσω του Κράτους του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Οι Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένα επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα τα τελευταία χρόνια. Η ιδέα ενός αγωγού μέσω Ισραήλ έχει συζητηθεί στο παρελθόν, χωρίς να έχει προχωρήσει λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Εναλλακτικές ενεργειακές οδοί και επενδύσεις

Η Σαουδική Αραβία εξετάζει την επέκταση της χωρητικότητας του αγωγού αργού πετρελαίου προς τις δυτικές ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στο βασίλειο και στους γείτονές του να μεταφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου χωρίς να χρειάζεται η διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ.

Ο Κοέν ανέφερε ότι το Ισραήλ διαθέτει ήδη υποδομές, με έναν αγωγό που συνδέει την πόλη Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα με το λιμάνι του Ασκελόν στη Μεσόγειο. Ωστόσο, απαιτούνται νέες εγκαταστάσεις για τη σύνδεση των αραβικών χωρών, εφόσον αυτές το επιθυμούν.

Ο Ισραηλινός υπουργός πρότεινε επίσης στις ΗΠΑ την κατασκευή ενός αγωγού μήκους 700 χιλιομέτρων από τη Σαουδική Αραβία έως το Εϊλάτ. Από εκεί, το πετρέλαιο θα διοχετεύεται μέσω του αγωγού Trans Israel στο Ασκελόν και θα μεταφέρεται με δεξαμενόπλοια προς την Ευρώπη.

Στρατηγικές και ενεργειακές προοπτικές

Παράλληλα, ο Κοέν, μέλος του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ, επαίνεσε τις ΗΠΑ για τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν, αλλά υπογράμμισε ότι το Ισραήλ μπορεί να χρειαστεί να ενεργήσει αυτόνομα εάν η Τεχεράνη συνεχίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα για ειρηνευτική συμφωνία με τον Λίβανο, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ έχουν ήδη συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός τον περασμένο μήνα.

Τέλος, ο Κοέν ανακοίνωσε την έναρξη νέου διαγωνισμού για έρευνες κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του Ισραήλ. Επισήμανε ότι, βάσει γεωλογικών δεδομένων, κάτω από τα αποθέματα φυσικού αερίου ενδέχεται να υπάρχουν και κοιτάσματα πετρελαίου, τα οποία όμως απαιτούν βαθύτερες γεωτρήσεις.

Ο Ισραηλινός υπουργός τόνισε ότι η εναλλακτική ενέργεια αποτελεί στρατηγικό στόχο, με τουλάχιστον το 30% της ηλεκτροπαραγωγής να προέρχεται από ηλιακές πηγές έως το 2030.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σεούλ στέλνει για πρώτη φορά εμπορικό πλοίο στην Ευρώπη μέσω Αρκτικής

Ένα εμπορικό πλοίο της Νότιας Κορέας θα αναχωρήσει το Σάββατο προς Ευρώπη μέσω Αρκτικής, δοκιμάζοντας νέα διαδρομή που αποφεύγει τη Μέση Ανατολή λόγω αστάθειας στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Ωκεανών.
Διώρυγα του Σουέζ πλοία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυτιλία: Σταδιακή επιστροφή πλοίων στο Σουέζ, παραμένουν υψηλοί οι ναύλοι

Αυξάνεται η κίνηση πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ, με όλο και περισσότερα να επανεξετάζουν τις διαδρομές μέσω Ερυθράς Θάλασσας, ενώ ορισμένα επιλέγουν ακόμη τον περίπλου της Καλής Ελπίδας, ανάλογα με το προφίλ και τις ανάγκες τους.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μεσόγειος: Έλεγχος ευρωπαϊκής δύναμης σε τάνκερ του ρωσικού στόλου

Ιταλική αποστολή στη Μεσόγειο σταμάτησε για έλεγχο το δεξαμενόπλοιο Toa Payoh, που ανήκει σε ρωσικό “σκιώδη στόλο” και υπόκειται σε κυρώσεις. Το πλοίο έπλεε με σημαία Καμερούν προς Κωνσταντινούπολη, χωρίς να ανακοινωθεί κράτηση.
Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι αρνούνται ότι σχεδιάζουν επιβολή τελών σε πλοία στη Νότια Ερυθρά

Οι αρχές των Χούθι στην Υεμένη διαψεύδουν ότι σχεδιάζουν επιβολή τελών στα πλοία που διαπλέουν το στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση και η διέλευση παραμένει δωρεάν.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Απαραίτητη η συνεργασία για τον επιτυχή αφοπλισμό της Χαμάς

Η συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς θα κριθεί από την πλήρη εφαρμογή της από όλες τις πλευρές, τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, ενώ μίλησε για δυσκολίες στην επαλήθευση και αναγκαία αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα.
Άλ Χουνταϊντά λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι σκέφτονται τέλη διέλευσης εμπορικών πλοίων στο Μπαμπ ελ Μαντέμπ

Οι Χούθι στην Υεμένη εξετάζουν την επιβολή τελών σε εμπορικά πλοία που περνούν από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα, έπειτα από το θαλάσσιο εμπάργκο στα σαουδαραβικά λιμάνια. Στόχος και το στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, χωρίς χρονοδιάγραμμα ακόμη.