ΓΔ: 2582.86 0.51% Τζίρος: 83.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:24:37
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα

Ιράν: Εκρήξεις σε παράκτιες πόλεις μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε περιοχές του νότιου Ιράν, μετά την ανακοίνωση νέων αμερικανικών πληγμάτων, με αναφορές για πτήσεις μαχητικών και διακοπές ρεύματος.

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές κατά μήκος των ακτών του νότιου Ιράν στον Κόλπο, λίγο μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι πραγματοποιούν νέα πλήγματα εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο βράδυ επιχειρησιακής δράσης.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη νήσο Κις, ενώ ακούστηκαν εκρήξεις στις πόλεις Μπαντάρ Αμπάς, Κοναράκ και Σαμπαχάρ, όπου βρίσκονται σημαντικά ιρανικά λιμάνια. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιμπραχίμ Καλίν επισκέπτεται Τεχεράνη για συνομιλίες με την ηγεσία του Ιράν

Ο διοικητής της ΜΙΤ Ιμπραχίμ Καλίν θα επισκεφθεί την Τεχεράνη μαζί με αξιωματούχους από Σαουδική Αραβία και Πακιστάν, για συνομιλίες με Ιρανούς ηγέτες, σε πρωτοβουλία της «Συμμαχίας της Μέκκας» για μείωση της έντασης ΗΠΑ-Ιράν.
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ο Πεζεσκιάν αποδίδει στις ΗΠΑ την ευθύνη για το ναυάγιο των συνομιλιών

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για συμφωνία με το Ιράν, τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για επίτευξη συμφωνίας, παρά τα εμπόδια.
USS Gunston Hall πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Σημάδια επανεκκίνησης των αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν

Οι ΗΠΑ φαίνεται να εξετάζουν ενδεχόμενο νέων βομβαρδισμών στο Ιράν, παρότι η στρατιωτική λύση θεωρείται δύσκολη και για τις δύο πλευρές. Η σύγκρουση περιορίζεται στη θάλασσα, με αποκλεισμούς και ελέγχους σε στρατηγικά σημεία.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιθανά νέα στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράν, μετά θα ασχοληθούμε με την Κούβα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ μπορεί να προχωρήσουν σε νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν και, στη συνέχεια, να ασχοληθούν με την Κούβα, αναθέτοντας στον Μάρκο Ρούμπιο να «κλείσει συμφωνία».