ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα

Το Βερολίνο χρηματοδοτεί 50.000 drones για την Ουκρανία

Η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει 50.000 επιθετικά drones για την Ουκρανία, σε μία από τις μεγαλύτερες σχετικές παραγγελίες από δυτική χώρα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις βασίζονται σε drones για τον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Η Γερμανία προχωρά στη χρηματοδότηση 50.000 επιθετικών drones για την Ουκρανία, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος. Η παραγγελία αυτή θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αγορές drones που έχουν γίνει γνωστές για το Κίεβο από κυβέρνηση της Δύσης.

Η Ουκρανία βασίζεται σε ευρεία γκάμα μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου κατά της Ρωσίας, ο οποίος διαρκεί πάνω από τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, παράγει εκατομμύρια drones ετησίως, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν χιλιάδες επιχειρήσεις με τη χρήση αυτών των συστημάτων κάθε μέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Κιέβου-Βερολίνου για αντιβαλλιστική άμυνα, 150.000 drones από Λονδίνο

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε συμφωνία Ουκρανίας-Γερμανίας για αντιβαλλιστικές δυνατότητες, κάλεσε κι άλλους συμμάχους να συμβάλουν, ενώ τόνισε την ανάγκη για πυροβολικό & drones. Η Βρετανία θα στείλει 150.000 drones ως το 2026 με χρηματοδότηση.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Μοιραζόμαστε την ανησυχία Ουκρανίας για κλιμάκωση του πολέμου

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι συμμερίζεται τους φόβους της Ουκρανίας πως οι ρωσικές κατηγορίες περί επίθεσης με drones μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για κλιμάκωση του πολέμου, παραθέτοντας τη σχετική προειδοποίηση του Ζελένσκι.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Λυπούμαστε για την πιθανή εκτροπή των drones μας στη Λιθουανία

Το ουκρανικό ΥΠΕΞ εξέφρασε λύπη για πιθανή εκτροπή drones στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, πιθανότατα λόγω ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου, και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση, δεσμευόμενο να συνεργαστεί με τη Λιθουανία.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Άμεση ανάγκη για αύξηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στην Ουκρανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Ουκρανία, ειδικά ενόψει του 2027 οπότε αναμένεται σημαντικό δημοσιονομικό κενό.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Δίκη ουκρανού αξιωματικού στο Αμβούργο για σαμποτάζ στους Nord Stream

Στη Γερμανία άρχισε η δίκη Ουκρανού αξιωματικού για σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream. Είναι ο πρώτος κατηγορούμενος για την υπόθεση που είχε μεγάλες γεωπολιτικές συνέπειες. Διαδηλώσεις εχθρικές προς τη Μόσχα σημειώθηκαν έξω από το δικαστήριο.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία στηρίζει τον Ζελένσκι έναντι του Τραμπ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γιόχαν Βάντεφουλ, επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καλώντας για πίεση στη Ρωσία και επανέναρξη διαλόγου, στον απόηχο του αιτήματος Τραμπ για απομάκρυνση του Ουκρανού προέδρου.