ΓΔ: 2698.76 0.13% Τζίρος: 423.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα

Επίθεση σε πλοίο με βλήμα στα ανοιχτά του Ομάν, σύμφωνα με το UKMTO

Πλοίο μεταφοράς υδρογονανθράκων δέχθηκε επίθεση με άγνωστο βλήμα ανοιχτά του Ομάν, κοντά στο στενό του Ορμούζ, όπως ανέφερε η UKMTO. Το περιστατικό σημειώθηκε 8 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Λίμα. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες.

Ένα πλοίο μεταφοράς υδρογονανθράκων δέχθηκε πλήγμα από «άγνωστου τύπου βλήμα» στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του Ομάν, στο στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής υπηρεσίας ενημέρωσης για την ασφάλεια της ναυτιλίας (UKMTO), που υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας.

Η UKMTO ανέφερε ότι έλαβε «πληροφορίες» από διάφορες πηγές σχετικά με την επίθεση, η οποία σημειώθηκε περίπου οκτώ ναυτικά μίλια —δηλαδή γύρω στα 15 χιλιόμετρα— βορειοανατολικά από τη Λίμα, στο σουλτανάτο του Ομάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες διευκρινίσεις για το περιστατικό, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές στο πλήρωμα και το σκάφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: Επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά της συνταγματικής αναθεώρησης

Στην Κινσάσα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ φιλοκυβερνητικών και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ εντάσεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Η Ευρώπη χρειάζεται παγοθραυστικά για την Αρκτική περιοχή

Η Κάγια Κάλας τόνισε πως η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερα παγοθραυστικά για να ενισχύσει την παρουσία της στην Αρκτική, λόγω κλιματικής αλλαγής και νέων θαλάσσιων διαδρόμων, μιλώντας στη σύνοδο ΕΕ-Αρκτικής στη Φινλανδία.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απαγορευμένη ζώνη κοντά στα Στενά Ορμούζ εξαγγέλλει η Τεχεράνη

Το Ιράν πρόκειται να θεσπίσει ζώνη απαγόρευσης στα Στενά του Ορμούζ εντός ημερών, προειδοποιώντας για κυρώσεις σε μη εξουσιοδοτημένα πλοία. Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν και νέοι χάρτες διέλευσης με το Ομάν.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ, πληροφορίες για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

Εκρήξεις αναφέρθηκαν κοντά στο νησί Χαργκ, όπου ο κυριότερος ιρανικός τερματικός πετρελαίου, με ανεπιβεβαίωτες πηγές να μιλούν για χτύπημα ιρανικού δεξαμενόπλοιου από αμερικανικές δυνάμεις. Δεν εντοπίστηκε καπνός στην περιοχή.
Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στη Ρωσία μετά από ουκρανική επίθεση

Επίθεση με ουκρανικά drones προκάλεσε φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Εφικτή η ανατροπή του καθεστώτος στο Ιράν

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος είναι εφικτή και αποτελεί βασικό στόχο του Ισραήλ, τονίζοντας ότι το καθεστώς στο Ιράν είναι πιο αδύναμο από ποτέ και δίνει μάχη για την επιβίωσή του.