ΓΔ: 2594.76 0.97% Τζίρος: 113.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:05:40
Πλημμυρισμένη ασιατική πόλη
Φώτο: Shutterstock

Ινδία: 14 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι από πλημμύρες στο νότο

Τουλάχιστον 11 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι στην Κεράλα, λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών. Κατολίσθηση στο Καρνάτακα στοίχισε τη ζωή σε τρεις ακόμη ανθρώπους, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις καθαρισμού και φιλοξενίας.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο κρατίδιο της Κεράλα, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που σημειώθηκαν σε τμήματα της νότιας Ινδίας το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις αρχές και μέσα ενημέρωσης. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν επίσης κατολίσθηση στο γειτονικό κρατίδιο της Καρνάτακα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων.

Στην Κεράλα, ο αριθμός των νεκρών σε περιστατικά που σχετίζονται με τη βροχή αυξήθηκε σε 11 ήδη από την Κυριακή. Περίπου 7.700 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν σε 275 προσωρινούς χώρους φιλοξενίας που έχουν οργανωθεί σε όλο το κρατίδιο, όπως δήλωσε υπουργός της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Κεράλα, Β. Ντ. Σαδισάν, ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με αξιωματούχους της περιοχής για να επανεξετάσουν τις ρυθμίσεις σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας. Παράλληλα, επισήμανε πως έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις καθαρισμού στις πληγείσες περιοχές.

Η αρχή διαχείρισης καταστροφών της Κεράλα προειδοποίησε ότι ορισμένες περιοχές επρόκειτο να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους και μέτρια βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν στο κλείσιμο πολλών σχολείων στην περιοχή, ενώ οι αρχές ανέβαλαν διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών σε κρατιδιακό επίπεδο.

Στο γειτονικό κρατίδιο της Καρνάτακα, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα ζευγάρι και ο γιος του το Σάββατο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Hindu.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμύρα σε δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: 26 νεκροί από τις πλημμύρες στο Άσαμ αυτή την εβδομάδα

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αυτή την εβδομάδα στο Άσαμ της Ινδίας λόγω πλημμυρών από συνεχείς βροχές, ενώ ποτάμια όπως ο Βραχμαπούτρα υπερχείλισαν. Αναμένονται νέες καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: 18 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Νταρτζίλινγκ

Τουλάχιστον 18 νεκροί και σοβαρές ζημιές σε σπίτια, δρόμους και γέφυρες λόγω έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή Νταρτζίλινγκ, Ινδία, ενώ στο Νεπάλ οι νεκροί αυξήθηκαν σε 50. Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους και αποκατάσταση.