ΓΔ: 2645.03 0.32% Τζίρος: 75.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:56:38
Ρωσικό δικαστήριο σφυρί

Το Ανώτατο Δικαστήριο Ρωσίας απέρριψε την έφεση του κόμματος Γιάμπλακο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας απέρριψε την έφεση του αντιπολεμικού κόμματος «Γιάμπλακο» και διατήρησε την απαγόρευση για τη συμμετοχή του στις εκλογές, μετά από προσφυγή του φιλοκυβερνητικού κόμματος «Ρόντινα».

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας απέρριψε την έφεση του αντιπολεμικού κόμματος «Γιάμπλακο» σχετικά με την απαγόρευση συμμετοχής του στις προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση, που ελήφθη πριν από μία εβδομάδα, αποκλείει το μοναδικό εγγεγραμμένο πολιτικό κόμμα το οποίο ζητά το τέλος του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία.

Η αγωγή κατά του «Γιάμπλακο» είχε κατατεθεί από το «Ρόντινα» («Πατρίδα»), ένα μικρό εθνικιστικό κόμμα που στηρίζει το Κρεμλίνο.

Ο ηγέτης του «Ροντίνα» κατηγόρησε το «Γιάμπλακο» ως κίνημα που υποστηρίζεται από τη Δύση και επιδιώκει να υπονομεύσει την εκλογική διαδικασία και τη Ρωσία, ισχυρισμούς που το «Γιάμπλακο» απορρίπτει. Το κόμμα υποστηρίζει ότι εκφράζει τη θέληση εκατομμυρίων Ρώσων που επιθυμούν το τέλος του πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Βοσνίας-Ερζεγοβίνης
ΔΙΕΘΝΗ

Βοσνία: Προβάδισμα αριστερών και εθνικιστών στις εκλογές προεδρίας

Προβάδισμα στις βοσνιακές εκλογές έχουν ένας μετριοπαθής αριστερός Βόσνιος, μια φιλορωσική Σέρβα εθνικίστρια και μια Κροάτισσα εθνικίστρια. Συμμετοχή 42%. Κυριαρχεί απογοήτευση λόγω οικονομίας και πολιτικής κρίσης.
Ρωσική σημαία κυβερνητικό κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πάνω από 1.000 κυβερνοεπιθέσεις κατά των εκλογών, λέει η επιτροπή

Η Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν πάνω από 1.000 κυβερνοεπιθέσεις DDoS κατά τις βουλευτικές εκλογές, με στόχο τις υποδομές της χώρας και δημιουργία προβλημάτων στη διαδικασία.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Καταδικάζει τις ρωσικές εκλογές και τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης

Έντονη κριτική στις ρωσικές αρχές για τον τρόπο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγγέλλοντας αποκλεισμό της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και περιορισμούς στην ανεξάρτητη ενημέρωση.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η επιτυχία του AfD οφείλεται σε σοβαρά δυτικά λάθη

Ο Πούτιν συνέδεσε την άνοδο του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ με συστηματικά λάθη Δύσης σε πολιτική και οικονομία, κατηγορώντας την ΕΕ για σύγκρουση με Ρωσία και υποστηρίζοντας ότι αυτό αντικατοπτρίζεται στα εκλογικά αποτελέσματα.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Οι εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ ανησυχούν το Κίεβο και ελπίζουν στη Μόσχα

Την Κυριακή, οι εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον σε Ρωσία και Ουκρανία, με τη Μόσχα να στηρίζει ανοιχτά την AfD. Το κόμμα παραμένει απομονωμένο, καθώς όλα τα υπόλοιπα κόμματα αρνούνται συμμαχία μαζί του.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός ΥΠΕΞ: Πιθανή ρωσική παρέμβαση σε εκλογές της ΕΕ

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι δεν αποκλείει απόπειρες ρωσικής παρέμβασης στις εκλογές της ΕΕ και τονίζει την ανάγκη επαγρύπνησης. Αναφέρει τη δημιουργία διεύθυνσης ασφαλείας που αντιμετωπίζει ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις.