ΓΔ: 2560.16 -0.38% Τζίρος: 12.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:50:37
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο

Oι ΗΠΑ πρότειναν ιδέες τερματισμού του πολέμου στον Πούτιν, λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν είχε «ειλικρινείς και εποικοδομητικές» συζητήσεις με Αμερικανούς απεσταλμένους, οι οποίοι πρότειναν ιδέες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και επανέλαβαν το ενδιαφέρον τους για ειρηνική λύση.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Κρεμλίνο, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησε «εξαιρετικά ειλικρινείς» συνομιλίες με αμερικανούς απεσταλμένους, με επίκεντρο την αναζήτηση λύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Στις συζητήσεις συμμετείχαν οι Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, οι οποίοι κατέθεσαν «μια σειρά από ιδέες» για πιθανές διευθετήσεις της σύγκρουσης.

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι αμερικανοί απεσταλμένοι είχαν προετοιμαστεί σχολαστικά για την επίσκεψή τους. Επανέλαβαν το ενδιαφέρον τους για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Όπως ανέφερε ο Ουσακόφ, «η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, εξαιρετικά ειλικρινής και σε πνεύμα εμπιστοσύνης». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ρωσική πλευρά διατήρησε τη θέση της, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει με την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένη γέφυρα Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν κατάπαυση του πυρός μόνον στο Ολέσκι

Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν σε τοπική κατάπαυση του πυρός για να διευκολυνθεί ανθρωπιστική βοήθεια και εκκένωση κατοίκων στην Ολέσκι, όπου υπάρχει έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων, ενώ οι επιθέσεις συνεχίζονται σε άλλες περιοχές.
Έκρηξη στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Ρωσική επίθεση έπληξε σημαντική γέφυρα, δηλώνει ο Κλίτσκο

Ρωσική αεροπορική επιδρομή έπληξε τη γέφυρα Πιβντένι στο νότιο Κίεβο, προκαλώντας ζημιές και στις υποδομές του μετρό πάνω σ’ αυτή, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κλίτσκο. Επίσης, τη νύχτα εκτοξεύτηκαν δέκα ρωσικοί πύραυλοι.
Ουκρανία σε βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στο Χάρκιβ: 2 νεκροί, 4 τραυματίες

Ρωσικές επιθέσεις στη Χάρκιβ προκάλεσαν δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Τρεις επιθέσεις έπληξαν συνοικία της πόλης, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια, ενώ οι επιθέσεις έγιναν με πυραύλους.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Επί ένα μήνα αναμένουμε να παραδοθούν Patriot των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία περιμένει σχεδόν μήνα για έγκριση πυραύλων Patriot από τις ΗΠΑ, ενώ σημειώνονται εντατικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές. Ζήτησε να επισπευστούν οι αποστολές καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οι ηγέτες να συζητήσουν το εδαφικό ζήτημα Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας με αμερικανική μεσολάβηση τον Νοέμβριο για επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας και αναφέρθηκε σε καθυστέρηση στους Patriot και αποκατάσταση της Starshield.
Drone σε μάχη
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drone στο Μπέλγκοροντ: 3 νεκροί, 13 τραυματίες

Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός δύο επιθέσεων ουκρανικών drone στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ και σε γειτονικό χωριό. Σημαντικές ζημιές υπέστησαν πολυκατοικίες, σπίτια, οχήματα και δημόσια κτίρια.