Φώτο: Shutterstock

Barclays: Πτώση στα κέρδη, ενισχύονται οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες

Οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 1,6 δισ. λίρες στο δεύτερο τρίμηνο, με το συνολικό ποσό στο τέλος του εξαμήνου να ανέρχεται στα 3,7 δισ. λίρες.

Καθαρά κέρδη 695 εκατ. λιρών (765,64 εκατ. δολάρια) εμφάνισε η Barclays το πρώτο εξάμηνο του 2020, αυξάνοντας τις προβλέψεις της για πιστωτικές απώλειες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, οι προβλέψεις ενισχύθηκαν κατά 1,6 δισ. λίρες στο δεύτερο τρίμηνο, με το συνολικό ποσό στο τέλος του εξαμήνου να ανέρχεται στα 3,7 δισ. λίρες.

«Το επίπεδο των αποθεματικών αποφασίστηκε με βάση πολύ συντηρητικές οικονομικές προβλέψεις», υποστήριξε μιλώντας στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος, Τζες Στάλει. «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι οι οικονομίες λειτουργούν ελαφρώς καλύτερα από τις υποθέσεις που έχουμε θέσει στα μοντέλα μας», πρόσθεσε. 

Η βρετανική τράπεζα εμφάνισε προ φόρων κέρδη ύψους 1,27 δισ. λιρών το πρώτο εξάμηνο, από 3,01 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της έφτασε να υποχωρεί πάνω από 3,5%, ενώ έως τώρα φέτος έχει αποδυναμωθεί κατά 40%. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Υπό έρευνα ο επικεφαλής της Barclays για τη σχέση του με τον παιδόφιλο Επστάιν

Η Barclays ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο εξέτασε τα δημοσιεύματα του Τύπου για τη σχέση του Στάλεϊ με τον Επστάιν ο οποίος αυτοκτόνησε ενώ ανέμενε να δικαστεί κατηγορούμενος για κύκλωμα εκπόρνευσης ανηλίκων.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν ισχυρίζεται ότι η Ρωσία ανέπτυξε ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο

Ο Πούτιν ανακοίνωσε πως το ρωσικό υπουργείο Υγείας χορήγησε κανονιστική έγκριση στο ρωσικό εμβόλιο, έπειτα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους, ενώ πρόσθεσε πως εμβολιάσθηκε μία από τις κόρες του.