ΓΔ: 2560.16 -0.38% Τζίρος: 12.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:50:37
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας με φόντο την ουκρανική σημαία.

Ουκρανία: Δύο Αμερικανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον Ζελένσκι

Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι Κούσνερ και Γουίτκοφ συναντήθηκαν με τον Ζελένσκι στο Κίεβο, καθώς οι ΗΠΑ αυξάνουν τις προσπάθειές τους για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας που διαρκεί 4,5 χρόνια.

Σύμφωνα με διορθωμένο τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι Αμερικανοί ειρηνευτικοί απεσταλμένοι Τζάρεντ Κούσνερ και Στιβ Γουίτκοφ πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία που διαρκεί ήδη 4,5 χρόνια.

Οι Κούσνερ και Γουίτκοφ είχαν προηγουμένως ταξιδέψει στη Μόσχα, όπου συναντήθηκαν για τρεις ώρες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ωστόσο, δεν προέκυψε κάποια σημαντική εξέλιξη σχετικά με την πορεία της πολεμικής διαμάχης.

Οι προηγούμενοι γύροι συνομιλιών με αμερικανική διαμεσολάβηση, που είχαν ενθαρρυνθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, απέδωσαν ελάχιστα αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε δεσμευθεί προεκλογικά για ταχεία επίλυση του πολέμου.

Ο πρόεδρος Τραμπ άφησε να εννοηθεί την Παρασκευή πως οι ΗΠΑ έχουν διαμορφώσει μία νέα πρόταση, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Reuters, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου Γούρι Ουσάκοφ χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση «εξαιρετικά χρήσιμη», ενώ αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Οι δύο απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Ζελένσκι και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους σε κεντρικό σημείο του Κιέβου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένη γέφυρα Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν κατάπαυση του πυρός μόνον στο Ολέσκι

Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν σε τοπική κατάπαυση του πυρός για να διευκολυνθεί ανθρωπιστική βοήθεια και εκκένωση κατοίκων στην Ολέσκι, όπου υπάρχει έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων, ενώ οι επιθέσεις συνεχίζονται σε άλλες περιοχές.
Έκρηξη στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Ρωσική επίθεση έπληξε σημαντική γέφυρα, δηλώνει ο Κλίτσκο

Ρωσική αεροπορική επιδρομή έπληξε τη γέφυρα Πιβντένι στο νότιο Κίεβο, προκαλώντας ζημιές και στις υποδομές του μετρό πάνω σ’ αυτή, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κλίτσκο. Επίσης, τη νύχτα εκτοξεύτηκαν δέκα ρωσικοί πύραυλοι.
Ουκρανία σε βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στο Χάρκιβ: 2 νεκροί, 4 τραυματίες

Ρωσικές επιθέσεις στη Χάρκιβ προκάλεσαν δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Τρεις επιθέσεις έπληξαν συνοικία της πόλης, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια, ενώ οι επιθέσεις έγιναν με πυραύλους.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Επί ένα μήνα αναμένουμε να παραδοθούν Patriot των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία περιμένει σχεδόν μήνα για έγκριση πυραύλων Patriot από τις ΗΠΑ, ενώ σημειώνονται εντατικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές. Ζήτησε να επισπευστούν οι αποστολές καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οι ηγέτες να συζητήσουν το εδαφικό ζήτημα Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας με αμερικανική μεσολάβηση τον Νοέμβριο για επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας και αναφέρθηκε σε καθυστέρηση στους Patriot και αποκατάσταση της Starshield.
Drone σε μάχη
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drone στο Μπέλγκοροντ: 3 νεκροί, 13 τραυματίες

Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός δύο επιθέσεων ουκρανικών drone στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ και σε γειτονικό χωριό. Σημαντικές ζημιές υπέστησαν πολυκατοικίες, σπίτια, οχήματα και δημόσια κτίρια.