ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Ανάπτυξη 15% αναμένει στο γ' τρίμηνο ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

«Καταβάλαμε, όντως, τεράστια προσπάθεια για να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης αυτής», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Με παρέμβασή του στη Γερουσία της Ρώμης, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι αναφέρθηκε στις προβλέψεις για πιθανή ανάκαμψη, μετά την λήξη της δυσκολότερης φάσης της κρίσης του νέου κορονοϊού.

«Το τρίτο τρίμηνο του 2020 αναμένουμε αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 15% σε σχέση με το δεύτερο» τόνισε ο Γκουαλτιέρι και πρόσθεσε ότι «τα μέχρι τώρα μέτρα ήταν καθοριστικά για να περιοριστεί η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και της απασχόλησης, όπως και για την στήριξη των λιγότερο εύπορων οικογενειών».

«Παράλληλα, έχουν τεθεί οι βάσεις για την οικονομική ανάκαμψη, η οποία έχει ήδη αρχίσει», σημείωσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση Κόντε υιοθέτησε μέτρα στήριξης συνολικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 6% του ιταλικού ΑΕΠ. Πιο αναλυτικά, με 35 δισεκ. ευρώ στηρίχθηκε η απασχόληση, με περισσότερα από 40 δισεκ. οι επιχειρήσεις, με 11 δισεκ. ευρώ τα σχολεία, η δημόσια υγεία και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενώ 12 δισεκ. ευρώ δόθηκαν στις περιφέρειες και στην υπόλοιπη τοπική αυτοδιοίκηση.

«Καταβάλαμε, όντως, τεράστια προσπάθεια για να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης αυτής», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβέστες σε φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: 40 νεκροί από φωτιά σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά

Έκρηξη σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά ανήμερα Πρωτοχρονιάς προκάλεσε το θάνατο περίπου 40 ατόμων και τον τραυματισμό 100, σύμφωνα με τις ελβετικές αρχές. Η φωτιά δεν οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ καθυστερεί η ταυτοποίηση των
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Τέσσερις τραυματίες σε τελεφερίκ με βλάβη στις Άλπεις

Τέσσερις τραυματίες και περίπου 100 αποκλεισμένοι σε τελεφερίκ στη βορειοδυτική Ιταλία, όταν καμπίνα έφτασε με υπερβολική ταχύτητα στον σταθμό. Το περιστατικό έγινε στη Μακουνιάγκα, στις ιταλικές Άλπεις, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ναι στη στρατιωτική στήριξη Ουκρανίας και ψήφο εμπιστοσύνης

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε την παράταση της στρατιωτικής βοήθειας και ανθρωπιστικής αρωγής προς Ουκρανία για το 2026, παρά τις εσωτερικές εντάσεις στη συμμαχία. Η βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για την έγκριση του νέου προϋπολογισμού.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρώμη πρωτοστατεί στη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 2026

Η Ιταλία θα συνεχίσει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και το 2025, μετά το νέο διάταγμα που υπέγραψε η Μελόνι. Η Λέγκα ζήτησε αλλαγές ώστε να δοθεί έμφαση στη μη στρατιωτική βοήθεια και στον αμυντικό χαρακτήρα των αποστολών.