ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ανάπτυξη 15% αναμένει στο γ' τρίμηνο ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

«Καταβάλαμε, όντως, τεράστια προσπάθεια για να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης αυτής», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Με παρέμβασή του στη Γερουσία της Ρώμης, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι αναφέρθηκε στις προβλέψεις για πιθανή ανάκαμψη, μετά την λήξη της δυσκολότερης φάσης της κρίσης του νέου κορονοϊού.

«Το τρίτο τρίμηνο του 2020 αναμένουμε αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 15% σε σχέση με το δεύτερο» τόνισε ο Γκουαλτιέρι και πρόσθεσε ότι «τα μέχρι τώρα μέτρα ήταν καθοριστικά για να περιοριστεί η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και της απασχόλησης, όπως και για την στήριξη των λιγότερο εύπορων οικογενειών».

«Παράλληλα, έχουν τεθεί οι βάσεις για την οικονομική ανάκαμψη, η οποία έχει ήδη αρχίσει», σημείωσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση Κόντε υιοθέτησε μέτρα στήριξης συνολικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 6% του ιταλικού ΑΕΠ. Πιο αναλυτικά, με 35 δισεκ. ευρώ στηρίχθηκε η απασχόληση, με περισσότερα από 40 δισεκ. οι επιχειρήσεις, με 11 δισεκ. ευρώ τα σχολεία, η δημόσια υγεία και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενώ 12 δισεκ. ευρώ δόθηκαν στις περιφέρειες και στην υπόλοιπη τοπική αυτοδιοίκηση.

«Καταβάλαμε, όντως, τεράστια προσπάθεια για να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης αυτής», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Italy, Italia, Meloni
ΔΙΕΘΝΗ

Παροχή ευρωπαϊκής στήριξης στον Λίβανο ζητά η Τζόρτζια Μελόνι

«Πρόκειται για έγκλημα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε και για να μην καμφθεί η αντίσταση του ουκρανικού λαού λόγω του σκότους, της πείνας και του ψύχους», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός
Tajani
ΔΙΕΘΝΗ

Αντόνιο Ταγιάνι: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στα μέτωπα της Ουκρανίας

Ενώ η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο μέτωπο, λόγω έλλειψης πυρομαχικών και προσωπικού, στη Δύση έχει αρχίσει η συζήτηση σχετικά με τα όρια της βοήθειας που μπορεί παρέχει στο Κίεβο.