Δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε παλιό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στη νότια Ελβετία, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Το τραγικό εργατικό δυστύχημα συνέβη στο χωριό Πιότα, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.
Όπως ανέφερε η αστυνομία του καντονιού Τιτσίνο, η έκρηξη ακολούθησε πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο. Οι δύο άνδρες που βρίσκονταν στο χώρο τυλίχθηκαν στις φλόγες και υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Ένας από τους νεκρούς εργάτες ήταν 55χρονος Ελβετός, ενώ ο δεύτερος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με τις αρχές.
Το περιστατικό προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο του εργοστασίου. Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος παραμένουν υπό διερεύνηση.
Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RSI, ο παλιός σταθμός παραγωγής ενέργειας βρισκόταν σε φάση ανακαίνισης, στο πλαίσιο σχεδίων αναδιαμόρφωσης της εγκατάστασης.