Φώτο: ΗΠΑ

Αναβολή εκλογών θέλει ο Τραμπ μέχρι να περάσει ο κορονοϊός

Την ιδέα να αναβληθούν οι εκλογές, για να μπορεί να ψηφίσει κανονικά και με ασφάλεια ο κόσμος, ανήρτησε στο twitter ο αμερικανός πρόεδρος. Ωστόσο, δεν έχει καμία εξουσία να καθυστερήσει μονομερώς τη διαδικασία.

Την ιδέα να αναβληθούν οι εκλογές, μέχρι να περάσει ο κορονοϊός, για να μπορεί να ψηφίσει κανονικά και με ασφάλεια ο κόσμος, ανήρτησε στο twitter ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου, προκαλώντας μεγαλύτερη σύγχυση και πτώση στις αγορές. 

«Με την ψήφο διά αλληλογραφίας (...) οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και οι πιο νόθες στην ιστορία. Θα ήταν πραγματική ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες», συνέχισε, και πρόσθεσε, θέτοντας το ερώτημα: «Αναβολή των εκλογών μέχρι ο κόσμος να μπορεί να ψηφίσει κανονικά και με ασφάλεια;», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. 

Ωστόσο, ο Τραμπ δεν έχει καμία εξουσία να καθυστερήσει μονομερώς τις εκλογές, οι οποίες γίνονται την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου, με νόμο που ψήφισε το Κογκρέσο από τον 19ο αιώνα. 

Καθώς οι ΗΠΑ πλήττονται περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο από την πανδημία του κορονοϊού, πολλές πολιτείες έχουν στραφεί στη διαδικτυακή ψήφο που επιτρέπει στους ανθρώπους να ψηφίζουν χωρίς να περιμένουν σε ουρές. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι, με επικεφαλής τον Τραμπ, έχουν αντιταχθεί έντονα σε αυτό, υποστηρίζοντας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ότι η ψήφος αυτή επιφέρει νοθεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με μηνύσεις τη Νεβάδα λόγω επιστολικής ψήφου

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι η επιστολική ψήφος θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη νοθεία, έγραψε σήμερα στο Twitter ότι «χρησιμοποιούν την Covid για να κλέψουν την Πολιτεία. Θα τα πούμε στα Δικαστήρια».