ΓΔ: 914.77 0.35% Τζίρος: 85.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Δια ζώσης θα μιλήσει ο Τραμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Κατά παράδοση, οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη χώρα που απευθύνεται στη Γενική Συνέλευση, μετά τη Βραζιλία. Η φετινή Γενική Συνέλευση είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει να απευθυνθεί αυτοπροσώπως στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο, μολονότι όλοι οι άλλοι ηγέτες θα στείλουν βίντεο, αντί να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη εν μέσω της πανδημίας.

Η φετινή Γενική Συνέλευση προγραμματιζόταν να είναι μια εβδομαδιαία γιορτή για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ. Ωστόσο τον Μάιο, ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες πρότεινε στους ηγέτες να στείλουν τις ομιλίες τους βιντεοσκοπημένες, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία της Covid-19 στις μετακινήσεις. Την περασμένη εβδομάδα, τα 193 μέλη του Οργανισμού συμφώνησαν ότι θα ληφθούν ειδικά μέτρα και θα επιτρέπεται σε έναν (ενδεχομένως και δύο) εκπρόσωπο κάθε χώρας, από αυτούς που εδρεύουν μόνιμα στη Νέα Υόρκη, να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα για τις ομιλίες.

«Ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα μιλήσει δια ζώσης στη Γενική Συνέλευση. Θα είναι ο μοναδικός ηγέτης που θα μιλήσει αυτοπροσώπως», είπε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Κέλι Κραφτ, μιλώντας στο ινστιτούτο Meridian International. «Προφανώς, θα επικεντρωθούμε σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη διαφάνεια, στη λογοδοσία», πρόσθεσε.

Κατά παράδοση, οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη χώρα που απευθύνεται στη Γενική Συνέλευση, μετά τη Βραζιλία. Η φετινή Γενική Συνέλευση είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουάσινγκτον θα δώσει στον ΟΗΕ τα χρήματα που χρωστάει στον ΠΟΥ

Οι ΗΠΑ οφείλουν στον ΠΟΥ 18 εκατ. δολάρια για το 2019 και 62 εκατ. για το 2020, τα οποία θα δοθούν «για να αποπληρωθεί η τακτική καταβολή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ», είπε η αναπληρώτρια υφυπουργός στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Facebook ανέστειλε τους λογαριασμούς του Ντ. Τραμπ για δύο χρόνια

Αυτή η απόφαση περί αποκλεισμού του στερεί από τον Τραμπ ένα σημαντικό διαδικτυακό μέσο επικοινωνίας ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου του 2022, όταν το κόμμα του θα δώσει μάχη για τις έδρες του Κογκρέσου.
Tramp
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν μπορεί να αποδεχθεί τον αποκλεισμό του από τα social media ο Τραμπ

Το Facebook απαγορεύει ακόμα στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο να ανεβάζει μηνύματα στη σελίδα του, με τον Ντ. Τραμπ να αναφέρει πως του αφαιρούν την ελευθερία της έκφρασης επειδή φοβούνται την αλήθεια.