Ρωσική επίθεση σε αποθήκη που ανήκει σε γεωργική επιχείρηση στη βόρεια Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό επτά, σύμφωνα με την αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε καθώς η Μόσχα εντείνει τα πλήγματα σε ουκρανικές εφοδιαστικές υποδομές.
«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν», δήλωσε η εθνική αστυνομία σε ανακοίνωση.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στο Πρίλουκι, στην περιοχή Τσερνίχιβ, περίπου 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, χωρίς να διευκρινίζεται το είδος του βλήματος που χρησιμοποιήθηκε.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν ένα μικρό κτίριο από τούβλα να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την έκρηξη.
Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Ρωσία έχει προκαλέσει σημαντικές καταστροφές σε ενεργειακές υποδομές της χώρας.
Το φετινό καλοκαίρι, τα ρωσικά πλήγματα έχουν ενταθεί τόσο στην ουκρανική πρωτεύουσα όσο και σε εφοδιαστικές υποδομές, με χρήση πυραύλων και αεριωθούμενων drones, τα οποία η Ουκρανία δυσκολεύεται να αναχαιτίσει.
Οι επιθέσεις αυτές έχουν οδηγήσει σε μπλοκάρισμα των εξαγωγών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα, μια κρίσιμη πηγή εσόδων για το Κίεβο.
Στόχος έχουν επίσης γίνει μεταλλουργικές επιχειρήσεις, εφοδιαστικές αλυσίδες, σιδηροδρομικά δίκτυα και μεγάλες αποθήκες, ενώ πλησιάζει ο χειμώνας.
Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία έχει εντείνει τα δικά της πλήγματα στο ρωσικό έδαφος, με στόχο κυρίως διυλιστήρια και αποθήκες εφοδιασμού, ως απάντηση στις επιθέσεις της Μόσχας.