ΓΔ: 2682.64 0.58% Τζίρος: 91.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:35:36
Φώτο: Shutterstock

Βιετνάμ: Οι αρχές της Ντανάνγκ θα κάνουν τεστ σε όλο τον πληθυσμό

Τα 40 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν σε όλη την χώρα συνδέονται με το τουριστικό αυτό θέρετρο, με πληθυσμό 1,1 εκατ.

Η παραθαλάσσια πόλη Ντανάνγκ του Βιετνάμ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό σε ολόκληρο τον πληθυσμό της του 1,1 εκατομμυρίου, ανακοίνωσαν οι αρχές, καθώς τα 40 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν σε όλη την χώρα συνδέονται με το τουριστικό αυτό θέρετρο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 586 και των νεκρών σε 3. Τοπικοί αξιωματούχοι υγείας διενήργησαν 8.247 τεστ για κορονοϊό στην Ντανάνγκ από τις 25 Ιουλίου όταν εντοπίστηκε για πρώτη φορά η πιο πρόσφατη εστία του ιού.

Η ικανότητα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ θα αυξηθεί σε 8.000 με 10.000 ημερησίως, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Παράλληλα, οι αρχές της πρωτεύουσας, του Ανόι, ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποίησαν περίπου 49.000 τεστ από την Πέμπτη που διατάχθηκε η μαζική διενέργεια τεστ για όλους όσοι είχαν επιστρέψει πρόσφατα από την δημοφιλή παράκτια πόλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έως και 800.000 τουρίστες στην Ντανάνγκ, το νέο επίκεντρο του κορονοϊού στη χώρα, έχουν φύγει από την 1η Ιουλίου με προορισμό άλλες περιοχές της χώρας. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πάνω από 41.000 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τα τρία νοσοκομεία της πόλης έκτοτε.

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα συνδέονται με τα τρία αυτά νοσοκομεία της Ντανάνγκ και πρόκειται για ασθενείς ηλικίας από δύο έως 78 ετών.

Η χώρα ανέφερε χθες τους πρώτους δύο θανάτους από COVID-19 και ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σήμερα σε τρεις.

Το Βιετνάμ έχει καταγράψει νέα κρούσματα του κορονοϊού και σε άλλες πόλεις περιλαμβανομένων του Ανόι και της Χο Τσι Μιν, από τότε που αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην κοινότητα έπειτα από διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών στην Ντανάνγκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

70% των κρουσμάτων Δυτικού Νείλου στην Αττική και 10 θάνατοι

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, ζητά διαφάνεια για τις ενέργειες κατά της εξάπλωσης του ιού Δυτικού Νείλου, ειδικά στην Αττική, αναρωτώμενος αν οι αρχές έδρασαν έγκαιρα ή υποτίμησαν τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Δασμοί ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 40 χώρες λειτουργούν ως κόμβοι επανεξαγωγής κινεζικών προϊόντων

Περίπου 40 χώρες, όπως το Βιετνάμ και το Μεξικό, λειτουργούν ως ενδιάμεσοι για εκ νέου αποστολή κυρίως κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ, παρακάμπτοντας δασμούς, σύμφωνα με έκθεση του Λευκού Οίκου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 4.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό

Τα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό ξεπέρασαν τα 4.000 για πρώτη φορά, με την επιδημία να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο και η ταχύτερα εξαπλούμενη. Ειδικοί εκτιμούν πως τα αληθινά περιστατικά ίσως ξεπερνούν τα καταγεγραμμένα.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: Η δεύτερη μεγαλύτερη επιδημία Έμπολα με 3.532 κρούσματα

Η νέα επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως, με 3.532 κρούσματα και 1.556 θανάτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αρχών.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο βιετναμέζικου πλοίου: Αγνοούνται 17 ναυτικοί στη Σινική Θάλασσα

Δεκαεπτά άτομα αγνοούνται μετά το ναυάγιο βιετναμέζικου φορτηγού πλοίου με 62 ναυτικούς, εν μέσω καταιγίδας στη Νότια Σινική Θάλασσα. Μέχρι χθες είχαν διασωθεί 45 άτομα με τη βοήθεια βιετναμέζικων και κινεζικών δυνάμεων.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα ενισχύει συνεργασίες και διεθνή παρουσία

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε τη διεύρυνση της διεθνούς παρουσίας της Ελλάδας μέσω ισχυρών συνεργασιών, υπογραμμίζοντας τον ιστορικό δεσμό με την Κορέα από τον Πόλεμο της Κορέας πριν 75 χρόνια.