ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άγνωστο βλήμα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε εκτόξευση αγνώστου βλήματος προς την Ανατολική Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου της Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα σε εκτόξευση άγνωστου βλήματος στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, σύμφωνα με ανακοίνωση των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως αναφέρει το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Σεούλ, «Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άγνωστο βλήμα στην Ανατολική Θάλασσα», υποδηλώνοντας τη θαλάσσια περιοχή που είναι επίσης γνωστή ως Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Πιονγκγιάνγκ: Το πυρηνικό καθεστώς της Β. Κορέας είναι μη αναστρέψιμο

Η Κιμ Γιο Τζονγκ επέκρινε τον ΔΟΑΕ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» μετά από ψήφισμα κατά του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ, κατηγορώντας τον για μεροληψία υπέρ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ επιδιώκει ξεκάθαρο διάλογο με Βόρεια Κορέα, λέει ο Λι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει σαφή επιθυμία για επανέναρξη του διαλόγου ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, δηλώνει ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Τζε-μιουνγκ, ενθαρρύνοντας τον Τραμπ να προχωρήσει σε νέα συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν έως το τέλος του έτους.
Κιμ Γιονγκ Ουν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει και δεύτερο παιδί, λένε οι μυστικές υπηρεσίες

Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Τζου Άε, είναι πιθανή διάδοχος και ίσως έχει έναν μικρότερο αδελφό ή αδελφή, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας. Η σειρά γέννησής τους παραμένει αδιευκρίνιστη.
Γέφυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα εγκαινίασαν την πρώτη οδική σύνδεση τους

Νέα οδική σύνδεση μήκους ενός χιλιομέτρου ενώνει για πρώτη φορά τη Βόρεια Κορέα με τη Ρωσία, με τις δύο χώρες να επιδιώκουν την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής και στρατηγικής τους συνεργασίας.
Σημαία Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Β. Κορέα: Επίκριση υπουργού Άμυνας για ασκήσεις ΗΠΑ-Ιαπωνίας-Ν. Κορέας

Το Reuters διορθώνει ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας, Ιαπωνίας και ΗΠΑ διεξάγονται ήδη και δεν είναι επικείμενες, όπως είχε αναφερθεί στο αρχικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Κιμ Γιονγκ Ουν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Β. Κορέα: Επικρίσεις Υπ. Άμυνας για ασκήσεις ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Ν. Κορέας

Ο νέος υπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε πρόκληση τις κοινές ασκήσεις Νότιας Κορέας, Ιαπωνίας και ΗΠΑ, προειδοποιώντας για αυστηρά αντίμετρα εάν υπάρξει στρατιωτική ένταση, μετέδωσε το πρακτορείο KCNA.