Φωτο: ΑΠΕ

Στο κατώφλι μιας μεγάλης αύξησης κρουσμάτων η Ελβετία

H Ελβετία έχει καταγράψει αύξηση των νέων κρουσμάτων μεγαλύτερη των 200 ημερησίως έπειτα από τα 35, κατά μέσον όρο, που ήταν ημερησίως τον Ιούνιο.

Η Ελβετία θα πρέπει να ενισχύσει τους περιορισμούς για να περιορίσει τα κρούσματα του κορονοϊού έπειτα από την έξαρση που παρατηρείται και προκειμένου να αποφύγει ένα αυστηρότερο lockdown μελλοντικά, ανακοίνωσε ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης της πανδημίας.

Το τελευταίο διάστημα η Ελβετία έχει καταγράψει αύξηση των νέων κρουσμάτων μεγαλύτερη των 200 ημερησίως έπειτα από τα 35, κατά μέσον όρο, που ήταν ημερησίως τον Ιούνιο.

Ο Μάρτιν Άκερμαν, ο οποίος ηγείται της υπηρεσίας που παρέχει επιστημονικές συμβουλές στην ελβετική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι μιας μεγάλης αύξησης κρουσμάτων και δεν έχει πολλές επιλογές. «Θα πρέπει να παρέμβουμε εγκαίρως για να εμποδίσουμε μια εκθετική αύξηση», δήλωσε ο Άκερμαν στην εφημερίδα SonntagsZeitung. «Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος δραστικών και κοστοβόρων περιορισμών. Αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε.

Η Ελβετία έχει άρει ένα μερικό lockdown, το οποίο είχε επιβληθεί τον Μάρτιο όταν τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια έκλεισαν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού που έχει μολύνει 35.000 ανθρώπους και προκαλέσει 1.797 θανάτους στη χώρα αυτή των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μέχρι στιγμής οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις πολιτικές διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς που αφορούν τις συναθροίσεις παρότι εξακολουθεί να απαγορεύει τις εκδηλώσεις με περισσότερα από 1.000 άτομα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία θα διανείμει στα εμπορικά καταστήματα 1 εκατ. μάσκες την ημέρα

Οι εταιρείες και οι οικονομικοί κλάδοι, που καλούνται να καθορίσουν τα σχέδια προστασίας που θα περιβάλλουν τη χαλάρωση των μέτρων, μπορεί να «προβλέψουν την υποχρέωση να φοράει κανείς μάσκα», τονίζει η κυβέρνηση.